Raul 524. utakmicom u Primeri izjednačio Sanchisov rekord

LEGENDARNI Realov kapetan Raul Gonzalez izjednačio je u srijedu rekord po broju nastupa za kraljevski klub, koji je dosad držao danas 44-godišnji Manuel Sanchis.

Real je u 4. kolu španjolskog nogometnog prvenstva gostovao kod Villarreala, te je s pobjedom 2:0 (strijelci su bili Ronaldo i Kaka) upisao i četvrti uzastopni uspjeh u Primeri. Raul Gonzalez ušao je u igru u 67. minuti umjesto Gonzala Higuaina, čime je upisao 524. prvenstveni nastup u prvenstvu. Raul je debitirao u Primeri 29. listopada 1994. godine protiv Zaragoze.

Manuel Sanchis, koji je također odigrao 524 utakmice u prvenstvu za Real, igrao je na mjestu srednjeg braniča. Debitirao je za Madriđane 1983. godine, a karijeru je okončao 2001. godine. Nosio je kapetansku vrpcu u Realu 13 godina.

"Sretan sam što sam dostigao Sanchisa" 
 
Sanchis, koji je također bio Realov kapetan, a za madridski klub je igrao od 1983. do 2001. godine odigrao je ukupno 710 utakmica, što je nova brojka kojoj stremi današnja ikona madridskog kluba. Raul je trenutačno na 707 odigranih službenih susreta za "kraljeve", a o svemu kaže:

"Vrlo sam sretan dostizanjem tog rekorda, ali fokusiran sam već na sljedeću utakmicu" kratki je Raulov komentar na veliki jubilej.

Raul je za Real debitirao 29. listopada 1994. godine u dvoboju protiv Zaragoze.

Pročitajte više