Mandžukić se vraća u Munchen: "Vrhunski je strijelac"

Foto: Hina

JUVENTUS će igrati protiv Bayerna u osmini finala, a Juventusov potpredsjednik Pavel Nedved svjestan je da su mogli proći i bolje u ždrijebu.

"Nadali smo se boljoj sreći u ždrijebu, ali uvjereni smo da smo sposobni odigrati dvije dobre utakmice. Vjerujem da se naša momčad dovoljno poboljšala u Europi, iako znamo koliko je jak Bayern."

"Svakoga se može pobijediti u nogometu, nikad se ne zna. Moramo izaći u te dvije utakmice s velikom željom i boriti se. Bili smo u teškoj skupini u Ligi prvaka, pa smo svejedno uspjeli proći bez težih poteškoća", rekao je Nedved.

S druge strane, ždrijeb je komentirao i legendarni Franz Beckenbauer:

"Juve ima jednu od najboljih momčadi u Europi. Ovo je dvoboj od kojeg vam cure sline. Prednost je što Bayern igra prvu utakmicu u gostima, da bolje upoznaju Juventus", rekao je Beckenbauer.

Boateng: Favoriti smo

Stoper Bayerna, Jerome Boateng kaže kako je Juventus odlična momčad:

"Juventus je jak protivnik. Vrlo su pametni i taktički izvanredni. Bez obzira na to, favoriti smo".

Muller: Mandžukić je vrhunski strijelac, ali ga dobro poznajemo

"Juventus je vrlo pametna ekipa, a Mario Mandžukić je vrhunski strijelac. Poznajemo ga dobro još iz Munchena. U Ligi prvaka smo uvijek imali dobra iskustva protiv Juventusa. Posebno se radujem utakmici u Torinu, to će biti događaj", rekao je Muller.

 

Guardiola: Juventus je jedna od najboljih momčadi u Europi

Trener Bayerna Pep Guardiola pohvalio je talijanskog prvaka i prošlogodišnjeg finalista Lige prvaka:

"Bit će uzbudljiv dvoboj. Juventus je jedna od najboljih momčadi u Europi. Nisu dobro ušli u sezonu, ali sada igraju bolje te imaju jaki mentalitet. Teško mi je odabrati favorita, s obzirom na to da ne znam u kakvoj ćemo formi biti u veljači", rekao je Guardiola.

Prva utakmica će se igrati 23. veljače u Torinu, a uzvrat će biti 16. ožujka u Munchenu.

Barcelonin direktor: Arsenal i Barcelona gaje sličan stil igre

Albert Soler, Barcelonin direktor komentirao je ždrijeb Lige prvaka u kojem je aktualni osvajač naslova izvukao engleski Arsenal:

Arsenal i Barcelona gaje sličan stil igre. Navijači će uživati, jer obje ekipe imaju slično razumijevanje igre. To će biti dvije sjajne utakmice. Dajemo maksimalno poštovanje Arsenalu, odlična su momčad. Iako imamo težak zadatak vjerujemo u nogometni spektakl.

Prva utakmica igra se 23. veljače u Barceloni, a druga 16. ožujka u Londonu.

Realov direktor: Ne smijemo se postaviti kao favoriti protiv Rome

Real Madrid je u osmini finala izvukao Romu, a svoj komentar ždrijeba dao je klupski direktor Emilio Butragueño:

"Ovo je posebno natjecanje, a Roma je težak protivnik. Ne smijemo se postaviti kao favoriti u utakmici jer onda nećemo dobro proći. Roma je talijanska momčad, a talijanske ekipe ti ne poklanjaju ništa", rekao je Butragueño.

Rudi Garcia: Real je favorit

"Real Madrid je favorit.  Igrali smo protiv Barcelone u skupini i sada protiv Reala, ali igramo Ligu prvaka s razlogom. U veljači nam se vraća nekoliko igrača poslije ozljeda, pa ćemo biti spremni dati sve od sebe. Dečki su spremni i vesele se utakmicama", rekao je trener Rome Garcia.

Prvi dvoboj igra se na Santiago Bernabeu 17. veljače, a uzvrat se igra u Rimu 8. ožujka.

Wolfsburgov generalni menadžer: Vrlo smo zadovoljni ždrijebom

Wolfsburg i Gent su još jedan par koji će se susresti u osmini finala. Tko god da prođe, napravit će povijesni uspjeh jer nijedna momčad još nije ušla u četvrtfinale Lige prvaka.

"Vrlo smo zadovoljni, pogotovo kada uzmemo u obzir da je svaka momčad željela izvući nas i Gent koji je nepoznanica za nas. Oni su novi u Ligi prvaka. Vrlo zanimljiv dvoboj gdje možemo proći dalje. Ne smijemo podcijeniti Gent", rekao je Wolfsburgov generalni menadžer, Klaus Allofs. 

Prva utakmica igra se u Belgiji 17. veljače, a druga u Njemačkoj 8. ožujka.

Blanc: Iako je Chelsea u teškoj situaciji, oni su ipak velika momčad sa velikim trenerom

U osmini finala Lige prvaka sučelit će se PSG i Chelsea, treću sezonu zaredom u nokaut fazi. Prva utakmica je 16. veljače u Parizu, a uzvrat 9. ožujka. "Ovo je sudar dvije velike momčadi, ali prije toga čeka nas još puno teških susreta u prvenstvu. Nadam se da će svi igrači ostati zdravi. Iako je Chelsea u domaćem prvenstvu u teškoj situaciji, oni su ipak velika momčad sa velikim trenerom", izjavio je trener PSG-a Laurent Blanc.

Chelsea je dobio četvrtfinale u sezoni 2013/14. zahvaljujući više golova u gostima, a prošle sezone PSG je bio bolji u osmini finala, također zahvaljući tome što su postigli više golova u gostima. Tajnik Chelseaja David Barnard: "Na ovaj dvoboj neće utjecati položaj u domaćem prvenstvu, već trenutačna forma. Prošli tjedan, uoči odlujučuje utakmice protiv Porta, svi su sumnjali u nas, a mi smo dobili utakmicu bez problema. Dobro se poznajemo, susrećemo se treću sezonu zaredom".

Rebrov: Ne bojimo se Cityja, imamo dobra iskustva s njima

Premda je City veliki favorit protiv Dinama, trener kluba iz Kijeva legendarni Sergej Rebrov bio je jedan od zadovoljnijih nakon ždrijeba:

''City je odlična momčad, Imaju niz svjetskih klasa u svlačionici, ali ne bojimo ih se. Igrali smo već s njima i imali smo uspjeha. Također, oni će tada imati velik broj utakmica u Premiershipu i bit će umorni. Tu vidim našu šansu da ih možemo iznenaditi. Svaka momčad na svijetu ima slabu točku, a naša zadaća je da pronađemo njihovu.''

 

 

Pročitajte više