TRANSFERI

Real je ljetos ovaj dvojac platio 160 milijuna eura. Zauzvrat je dobio dva gola

Foto: Gulliver / Getty Images

VELIKU kupnju obavio je Real prije aktualne sezone i tijekom nje - čak šest novih igrača za koje je ukupno platio preko 330 milijuna eura odštete. Dvojica najskupljih bili su Eden Hazard, za kojeg je Chelseaju plaćena odšteta od 100 milijuna eura, dok je za Luku Jovića obeštećenje Eintrachtu iznosilo 60 milijuna eura. 

Sedam mjeseci, koliko je prošlo otkako su na samom početku srpnja prošle godine došli u Real, dovoljno je vremena za podvlačenje crte i iznošenje dojmova o tome kako su se snašli u najvećem klubu svijeta. I dok su takvi sudovi subjektivni, oni egzaktni, brojčani pokazatelji svjedoče o poraznom učinku oba ova skupo plaćena pojačanja, koja do sada nisu opravdala očekivanja.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Eden Hazard (28), kojeg je Zinedine Zidane jako želio još u prvom mandatu u Realu, konačno je ljetos došao na Bernabeu. Nije krio da se na prvim pripremama s novim klubom pojavio zapušten, a početkom sezone krenule su i ozljede, zbog kojih je do sada od mogućih 29 odigrao tek 13 utakmica. Učinak mu je skroman, jedan gol i četiri asistencije. Premalo za zvijezdu koja je trebala biti vođa i zaštitino lice novog Reala

Luka Jović transfer života osigurao je mlad (22) sjajnom sezonom u Eintrachtu. Za sada daje za pravo mnogima koji su i prilikom njegovog dolaska u Real tvrdili da ovaj napadač nije kalibar za taj klub. Nastupio je na više utakmica od Hazarda, ali je od 19 mečeva, na njih samo sedam bio prvotimac. Postigao je tek jedan gol. 

 

 

 

Pročitajte više