Real prati petoricu igrača na SP-u. Među njima su Englez, Hrvat i Srbin

Foto: EPA-EFE

ZA VRIJEME Svjetskog prvenstva u Kataru europski klubovi razmišljaju o kadrovskim rješenjima za budućnost, a na popisima potencijalnih pojačanja ubuduće bi još više mogli kotirati igrači koji se ovog i idućeg mjeseca dokažu na najprestižnijem turniru.

Iznimka nije ni aktualni prvak Europe Real Madrid. Klub ima vrlo dobru mladu jezgru ekipe s igračima poput Vinicius Juniora, Rodryga, Eduarda Camavinge i Aureliena Tchouaménija, a kao što bi se dalo pretpostaviti, trenutno je u potrazi za nasljednikom Luke Modrića. 

Kapetan hrvatske reprezentacije i dalje igra na viskom nivou nakon više od 10 godina od dolaska u Madrid i preko 450 nastupa za Kraljevski klub, ali iduće godine će navršiti 38 i jasno je da će u jednom trenutku njegovu ulogu morati preuzeti netko mlađi. 

Glavnu metu Rala želi i Guardiola

Glavna želja Reala je 19-godišnji Englez Jude Bellingham, piše španjolski Sport. Sjajni veznjak Borussije Dortmund jedan je od najboljih igrača Europe i u Madridu su svjesni da će njegovo dovođenje biti težak zadatak jer ga žele i bogati engleski klubovi, naročito Manchester City, čiji trener Pepe Guardiola ne skriva koliki je fan mladog veznjaka. 

Na popisu je i Youri Tielemans (25), kojem ugovor s Leicesterom ističe idućeg ljeta. Tu su i Sergej Milinković-Savić (27) i Enzo Fernández (21), koji je nedavno stigao u Benficu i ima otpusnu klauzulu od 100 milijuna eura. Na kraju popisa je i hrvatski reprezentativac Lovro Majer (24), za kojeg će, prema Sportu, Rennesu trebati platiti 60 milijuna eura.

Pročitajte više