Real pronašao Modrićevog nasljednika: Mladu portugalsku zvijezdu plaća 60 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

MODRIĆ za mjesec i pol navršava 31 godinu, a Realov strateški cilj je pronaći mu dostojnu zamjenu i nasljednika, kako se ne bi događale situacije kao prošlih sezona, kada bi se momčad izgasila odsustvom motora na sredini terena. Pravog čovjeka koji bi se uz njega razvijao i rastao pronašli su u Valenciji i Portugalu.

Andre Gomes 23. rođendan za dva tjedna mogao bi proslaviti kao igrač Reala, ako se do tada dogovore predsjednici klubova Peter Lim i Florentino Perez, veliki prijatelji koji u zadnje vrijeme odlično posluju, pa je Čerišev u veljači iz Reala otišao u Valenciju, a istim putem prije tjedan dana krenuo je i Medran.

Kako bi Gomes otišao obrnutim smjerom i postao Realovo prvo ovoljetno pojačanje (ne računajući otkupljenog Moratu), potrebno je da se klubovi dogovore oko odštete. Valencia, koja je prošle godine Benfici za veznjaka platila 15 milijuna eura, za njega traži 65.

Real je pak spreman platiti 50 milijuna, uz još 5 ili maksimalno 10 bonusa, sazanje uvijek o situaciji u Realu dobro obaviještena Marca. Prvak Europe ima veliku, najveću konkurenciju u lovu na Andrea Gomesa, jer želi ga elita: Barcelona, Manchester United, Juventus, PSG i Chelsea.

Andre Gomes sjajno je odigrao 2014/15, prvu sezonu u Primeri, koju je u Valenciji proveo na posudbi, ali je svibnju prošle godine teško ozlijedio lijevi kvadriceps i nakon operacije pauzirao tri mjeseca. Vratio se bez da je prošao pripreme, pa je ubrzo opet morao na prisilnu pauzu, a tijekom sezone je često nastupao nespreman i neoporavljen, što se vidjelo i po tome kako je igrao. Zato što je potpuno pogrešno procijenio stanje najskupljeg igrača momčadi, šef Valencijine medicinske službe dobio je otkaz.
 
Realov prvi izbor za Modrićevog nasljednika nije se iskazao na Euru u momčadi pobjednika. Izbornik Santos ovog središnjeg veznjaka inače je koristio kao lijevo krilo, a s te pozicije je počeo u Francuskoj i od tamo je namjestio gol za Nanija u prvoj utakmici skupine s Islandom.

U sredinu ga je vratio za utakmice s Austrijom, Mađarskom i Hrvatskom, protiv koje je bio loš, pa ga je nakon samo 50 minuta zamijenio Renato Sanches, koji će postati junak portugalskog pobjedničkog pohoda. Andre Gomes zbog ozljede nije nastupio protiv Poljske u četvrtfinalu, u polufinalu kontra Walesa dobio je samo 15 minuta, dok u finalu s Francuskom nije bio niti u konkurenciji za momčad.
 
Andre Gomes uvjeren je da je njegovim slabijim partijama na Euru razlog što se nije na pravi način oporavio od ozljeda i dovoljno pripremao za povratak, pa je upravo to, uz odmor prije početka treniranja, naveo kao prioritete pred novu sezonu.
 

Pročitajte više