Kup Kralja

Real uz puno muke došao do preokreta i spriječio veliko iznenađenje u Kupu kralja

Foto: EPA

REAL MADRID uz puno je muke izborio plasman u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja. Nakon 120 minuta preokretom je pobijedio Elche, 15. momčad La Lige, 2:1, iako je s igračem manje gubio sve do 108. minute. Ipak, veliko su iznenađenje spriječili Isco i Eden Hazard.

Ancelotti je malo ispremiješao sastav nakon što se njegova momčad vratila iz Saudijske Arabije gdje se igrao Superkup pa je tako, između ostalih, na klupi bio i Luka Modrić. Real se stoga mučio te je i Modrić bio primoran ući u igru u 72. minuti, no promjene rezultata nije bilo pa se otišlo u produžetke.

Elche poveo nakon što je Real dobio crveni. Uslijedio je preokret

Veliki problemi za Madriđane stvorili su se u 102. minuti kada je Marcelo napravio prekršaj na 20-ak metara kao zadnji igrač obrane te je zbog toga kažnjen izravnim crvenim kartonom. Upravo je poslije tog pogotka pao i pogodak Elchea za 2:1. Gonzalo Verdu je šutirao, lopta mu se vratila od živog zida, on je ponovo pucao, a lopta je promijenila putanju od bloka i završila u mreži.

Ipak, Real se vratio već u 108. minuti. Ceballos je nisko šutirao nakon povratnog dodavanja, a njegov udarac ispao je odlična asistencija za Isca koji je iz blizine preusmjerio loptu i smjestio je u gol.

Pobjedu Realu i prolazak u četvrtfinale donio je Eden Hazard sedam minuta kasnije. Alaba mu je odigrao loptu u prostor, a golman Elchea Werner ju je krivo procijenio i istrčao na 20-ak metara od gola. Hazard je prvi stigao do lopte, zaobišao Wernera i postigao pogodak. Spomenimo još da je u 122. minuti drugi žuti karton kod Elchea dobio Milla.

Pročitajte više