REALOV SPASITELJ Prvim dodirom sjajno namjestio gol i postao najbolji asistent iako nije igrao pola utakmica

Screenshot: Youtube

NAJSKUPLJI nogometaš u povijesti postao je kada ga je Real 2009. Tottenhamu platio 100 milijuna eura. 

Iako je nakon toga zabio 70 golova i namjestio 56, od čega su mnogi zgodici i asistencije bili u velikim utakmicama i za trofeje, nije cijenjen koliko zaslužuje. Cifra plaćena za njega mu je teret, na udaru je pretjeranih kritika i nema prijelaznog roka u kojem ga se ne seli iz Reala.
 
Gareth Bale golovima Barceloni i Atleticu u velikim finalima donosio je Realu Kup Kralja i Ligu prvaka, a upravo ga je sjajnom asistencijom spasio poniženja u ranoj fazi kupa i to protiv trećeligaša.
 
Real, koji nakon trećine prvenstva za vodećom Barcelonom zaostaje velikih osam bodova, bio je na pragu debakla u uzvratnoj utakmici 2. kola Kupa Kralja, koju je na Bernabeuu igrao protiv trećeligaša Fuenlabrade.

Prvak Španjolske i Europe u prvom susretu u gostima pobijedio je 2:0, ali je na revanšu na svom terenu gubio 0:1 od 25. minute, a u 60. minuti igrač gostiju Cata gađa stativu. Milimetri su dakle dijelili Fuenlabradu od toga da na slavnom stadionu šokira najveći klub na svijetu.
 
Zidane tada u igru uvodi Balea, kojem je to zbog ozljeda fibule i zadnje lože tek deseti nastup ove sezone i prva utakmica nakon dva mjeseca.
 
Odmah po ulasku na teren u 63. minuti, Bale na desnom boku prvim dodirom lijevom vanjskom šalje centaršut na drugu vratnicu, gdje Mayoral glavom zabija loptu u mrežu.
Odlično dodavanje, precizno, atraktivno i najbolje moguće tempirano, Baleova je već peta asistencija ove sezone. Sjajan je to skor s obzirom na to da je od 23 Realove utakmice u svim natjecanjima zbog spomenutih ozljeda igrao manje od pola.
 
Usprkos tome što je nastupio na samo deset utakmica, Bale je ovim dodavanjem postao najbolji Realov asistent sezone.
 
Sedam minuta nakon što je namjestio ključni gol, Bale je okončao spašavanje Reala u Kupu. Izašao je sam pred vratara Fuenlabrade i pucao, a odbijanac u gol šalje Mayoral za vodstvo Reala 2:1. Gosti su do kraja uspjeli samo zabiti za utješnih 2:2.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Lige petice, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Lige petice

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

 

Pročitajte više