LIGE PETICE

Rebić je centrirao, a Zlatan zabio gol za povijest Serie A i Milana

Foto: Gulliver / Getty Images

ZLATAN IBRAHIMOVIĆ s dva lijepa gola donio je Milanu pobjedu nad Napolijem (3:1) u derbiju osmog kola Serie A, a sebi tko zna koji ulazak u povijest kluba i jedne od najjačih liga.

U 20. minuti Thea Hernandeza lijepo je centrirao s lijeve strane, a Zlatan se odlično ubacio ispred Kalidoua Koulibalyja i s 13 metara efektno glavom pogodio u suprotni kut Napolijeva gola.

Drugi gol Ibrahimović je zabio u 54. minuti. Akciju je počeo Hakan Calhanoglu, koji je u prostor poslao loptu za Antu Rebića na lijevom krilu. Hrvatski reprezentativac tamo je u trku vagao i prošao Napolijevog stopera Kostasa Manolasa i onda precizno centrirao na drugu vratnicu gdje je Ibrahimović zakucao u gol. 

Zlatan je tako zahvaljujući Rebiću postigao dvostruko povijesni gol. To mu je bio deseti prvenstveni gol ove sezone. Samo jedan igrač Rossonera zabio je više golova u prvih osam utakmica na startu sezone. Marco van Basten ih je 1992/93 postigao 12. 

Ibrahimović je ovim golom postao najstariji igrač u povijesti Serie A koji je postigao deset golova u prvih osam kola. Ibrin rekord je tim impresivniji što je do njega taj rekord držao Silvio Piola, koji je to uspio 1942/43 s 29 godina. Zlatan ga je srušio čak deset godina stariji. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ IBRAHIMOVIĆEV POVIJESNI GOL.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Pročitajte više