Redknapp: Nisam uspio Kranjčara izbaciti iz momčadi za Englesku!

HARRY REDKNAPP je proklinjao sreću nakon što su vratnice i vratar Manchester Cityja Joe Hart zaustavili Portsmouth na putu do nove pobjede.

Nakon što su Readingu “uvalili” sedam komada, “mornari” u posljednje dvije domaće utakmice (West Ham i Portsmouth) nisu uspjeli postići niti jedan pogodak.

"Morali smo pobijediti, dominirali smo u posjedu lopte i šansama",  izjavio je menadžer Portsmoutha, kojem je utakmica sa Cityjem bila 200 na klupi kluba s Fratton Parka.

"Njihov vratar je imao nekoliko fantastičnih intervencije u prvom poluvremenu. David Nugent je sjajno opalio u drugom poluvremenu, ali lopta je pogodila unutrašnju stranu stative i nije htjela u gol. Od deset takvih udaraca, devet ih odsjeda u mreži, ali baš ovaj put se to nije  dogodilo",  jadao se Redknapp, dodajući kako će Kanu, zbog ozljede mišića, i John Utaka, zbog problema s preponama, propustiti utakmicu Nigerije i Australije koja se igra na Craven Cottageu sljedeće subote.

No, Redknapp je ipak smogao snage i za malo dobrog engleskog humora. Glavna tema pošalice bio je hrvatski reprezentativac u redovima “mornara” Niko Kranjčar. Naime, Redknapp je ispalio kako hrvatskog reprezentativca nije uspio izbaciti iz stroja za posljednju i možda odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu s Engleskom za odlazak na EP 2008.

"Pred kraj utakmice malo ga je peckao lisni mišić na nozi, pa sam mu dobacio kako neće moći nastupiti za Hrvatsku. No, ništa od toga, Kranjčar će biti O.K.",  u zafrkanciji s novinarima izjavio je menadžer Pompeyja. 

Zanimljivo je da su nakon dvoboja Portsmoutha i Manchester Cityja, hrvatski reprezentativci Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka dobili  neujednačene ocijene u engleskim medijima.

Iako je prema svim izvješćima Portsmouth dominirao utakmicom, ipak je City izvukao remi, što se može smatrati uspjehom jer “mornari” na svome terenu ove sezone nisu izgubili utakmicu, remizirali su i s Manchester Unitedom i Liverpoolom, pa su se neki izvjestitelji vjerojatno rukovodili tom činjenicom i odatle poprilične disproporcije u ocjenama igrača.

Ugledni Times je Kranjčaru, veznjaku Portsmoutha, dodijelio visoku 7 sedmicu, čime je, uz Glena Johnsona, najbolje ocijenjeni nogometaš domaće momčadi, a od gostiju samo su višu ocjenu dobili vratar Manhcester Cityja Joe Hart i branič Richard Dunne, koji su zaradili osmicu.

Branič Manhcester Cityja, Ćorluka, dobio je u Timesu peticu, čime je bio među najslabije ocijenjenim igračima gostujuće momčadi. The Sun je Kranjčara ocijenio sa sedmicom, a Ćorluku sa šesticom. Najveću ocjenu zaradio je stoper Cityja Richard Dunne, koji je dobio osmicu.

Mirror je, pak, Kranjčaru udijelio šesticu, a Ćorluki sedmicu, dok je ugledna web stranica Setanta Sports Kranjčaru dala 6.5, a Ćorluki čak 7.5.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više