ligue 1

Rekordni Mbappe za veliko slavlje PSG-a, uvjerljiv i Marseille Ćalete-Cara

Foto: EPA

NOGOMETAŠI PSG-a su s uvjerljivih 4:1 na Parku prinčeva svladali Amiens, dok je Marseille s tri pogotka u drugom poluvremenu na Velodromeu nadigrao Nimes s 3:1 pa su dvije vodeće momčadi francuskog prvenstva zadržale iste pozicije i nakon 19. kola.

S dva pogotka Mbappéa (10', 65') te po jednim Neymara (46') i Icardija (84') PSG je ostvario 15. pobjedu ove sezone, a jedini strijelac za slabašni Amiens bio je Mendoza (70').

Kylian Mbappé postao je prvi Francuz koji je ubilježio barem 30 golova u kalendarskoj godini u Ligue 1 od Hervéa Revellija u davnoj 1969. godini koji je imao 31 gol.

PSG je također stigao do 38. gola u Ligue 1 u 2019. godini, što im je najviše dosad u povijesti.

Ćaleta-Car solidan u punoj minutaži i pobjedi Marseillea

Za Marseille je prvi od tri pogotka postigao suparnički branič Alakouch u 46. minuti, a onda su Benedetto (66') i Payet (81') potvrdili pobjedu. Briancon (90+1') je pogodio za konačnih 3:1. Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad.

Bašić igrao za Bordeaux od prve minute

Bordeaux je poražen s 1:0 na gostovanju u Rennesu, gdje je domaća momčad do pobjedničkog pogotka stigla u 82. minuti, a strijelac je bio Niang. Toma Bašić je bio u početnoj postavi Bordeauxa i taktički je zamijenjen u 88. minuti, kad su gosti pokušali doći do izjednačujućeg pogotka.

Angers je preokretom uzeo sva tri boda na gostovanju kod Nantesa pobijedivši s 2:1. Blas (17') je doveo domaće u vodstvo, a Bobichon (50') i El Melali (87') su kreirali preokret. Mateo Pavlović ostao je na klupi Angersa.

Bradarićeva noć za zaborav u Lilleu, Subašić veliku pobjedu Monaca gledao s klupe za pričuve

Najefikasnija momčad 19. kola bio je Monaco koji je pred svojim navijačima svladao Lille s 5:1. Za momčad iz Kneževine dva pogotka postigao je Ben Yedder (53', 65'), a ostali strijelci su bili Martins (23'), Keita (29') i Glik (90+3'). Osimhen je donio veselje gostima koji su poveli u 13. minuti. Domagoj Bradarić je bio na lijevom boku Lillea, ali se, baš kao ni njegova momčad, nije dobro proveo, jer je većina akcija za pogotke prošla po toj strani. Danijel Subašić je bio u statusu pričuvnog vratara Monaca.

PSG je vodeći s 45 bodova i utakmicom manje, a ima sedam bodova više od drugoplasiranog Marseillea. Treći je Rennes s 33 boda i utakmicom manje, a četvrti je Lille s 31 bodom. U zoni ispadanja su Nimes i Toulouse s po 12 bodova, dok su iznad njih Amiens i Metz s po 17 bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više