Remi Šveđana i Engleza, Paragvaj bolji od Trinidada i Tobaga

REMIJEM na stadionu u Koelnu sa Šveđanima (2:2), Engelzi su si priskrbili slabijeg protivnika u osmini finala Svjetskog prvenstva. Englezima će protivnik biti Ekvador, a Šveđanima Njemačka. Paragvaj i Trinidad i Tobago odlaze iz Njemačke. Momčad  Lea Beenhakkera, naime, izgubila je od naizgked demoraliziranih Paragvajaca rezultatom od 2:0.

Dodajmo kako je Allbackov gol za izjednačenje bio 2000-ti pogodak otkako je Svjetskog prvenstva.

Tijek utakmice:

Utakmica je počela burno za englesku reprezentaciju. Michael Owen ozlijedio je koljeno u desetoj sekundi te je Eriksson bio prisiljen uvesti Petera Croucha. Rana izmjena biotno će utjecati na daljnji tijek susreta; Englezi će ponovo dugim loptama tražiti visokog Croucha.

Kao pravi lider odmah se nametnuo Frank Lampard. U prvih pet minuta uputio je dva silovita udarca prema vrataru Isakssonu. No, nedostajalo je preciznosti.

Englezi su u prvih 15-ak minuta pokazali nešto bolju igru, s dosta konkretnih pokušaja. Pokušali su okupirati švedski 16-erac, no izbornik Lagerback isto je očito predvidio, sugerirajući svojim igračima da se postave visoko, gotovo ofanzivno, kako bi Engleze spriječili da dođu u opasnu zonu, na 20-ak metara od njihovog gola.

Uslijedio je mali pritisak Šveđana, čija igra se svela na prijetnje iz prekida. Izveli su tri kornera za redom, pa su se Englezi nakratko preselili u vlastiti 16-erac.

U 24. minuti Beckham je sjajno proigrao Rooneya, koji na fantastičan način smiruje loptu, povlači par koraka i puca prema golu. U zadnji tren u blok je uletio Teddy Lucic i spasio svoju momčad.

No, u 34. minuti spasa nije bilo. Joe Cole, najraspoloženiji igrač na terenu i vjerojatno najsvestraniji uopće u Gordom Albionu, prsima je primio loptu na nekih 30 metara od gola i uputio precizan udarac u gornji lijevi kut. Lopta se od vratnice odbila u švedsku mrežu.

Dodajmo i kako je odličan posao u prvom poluvremenu odradila zadnja linija Engleske, što ne čudi s obzirom da se radi o najboljim skakačima na SP-u. Mislili smo, naravno, na Terryja i Ferdinanda.

Na početku drugog poluvremena Englezi su napadali, a Šveđani se branili. U 51. minuti Linderoth je ubacio loptu u šesnaesterac Engleza . Loptu je izbio Ferdinand ravno na glavu Ljungberga koji je odlično centrirao, a loptu su Englezi izbacili u korner. Korner je izveo Kallstrom koji je pogodio Allbacka. Allback je matirao engleskog vratara i donio Švedskoj izjednačenje.

Šveđani su pogotkom unijeli konfuziju u englesku igru, pa su u idućih 10 minuta pogodili i dvije grede.

Švedski igrači dominirali su tijekom cijelog drugog poluvremena, no do vodstva su pet minuta prije kraja susreta došli Englezi.

Fenomenalni Joe Cole radio si je prostor za udarac, izbacivši iz igre švedske braniče, no otišao je previše u desno, pa je centrirao na Gerrarda koji je glavom matirao švedskog vratara Isakssona.

Engelzi su se tek tada probudili, no do prilike za pogodak u 90 minuti susreta došli su Šveđani. Došlo je do gužve u petercu Engleza i Larsson je pogodio za 2:2.

Tijek utakmice:

U Kaiserslauternu je započelo vrlo žustro. Paragvaj je očito odlučio otići kući barem s tri počasna boda, pa je prva prijetnja stigla s njihove strane. Pucao je, naravno, Santa Cruz.

U 25. minuti Paragvaj je upisao prvi pogodak na SP-u! No, najveću krivnju za to snosi Sancho Brent iz Trinidad i Tobaga, koji je uspio zabiti autogol.

U 37. minuti Caniza je konačno uspio zatresti mrežu, no linijski sudac siguran je kako se radilo o čistom zaleđu. Igrači Paragvaja nikako se nisu slagali s tom odlukom.

Drugi pogodak za Paragvaj postigao je Cuevas Nelson u 86 minuti nakon slobodnog udarca.

Postave:

Paragvaj: Bobadilla, Nunez, Gamarra, Caceres, Barreto, Santa Cruz, Acuna, Paredes, Valdez, Dos Santos, Caniza

Trinidad i Tobago: Jack, John, Sancho, Lawrence, Birchall, Whitley, Edwards, Glen, John, Theobald, Yorke

Pročitajte više