JUVENTUS SE NARUGAO BARCELONI Na Camp Nou nosi velikih 3:0

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUVENTUS - BARCELONA 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. 
 
Strijelci za veliku pobjedu talijanskog prvaka nad španjolskim, bili su Paulo Dybala u 7. i 22., te Giorgio Chiellini u 55. minuti. 
 
Juventus tako na uzvrat, koji se u srijedu igra na Camp Nouu, nosi veliku prednost, a Barcelona će tamo tražiti još jedan čudesni preokret, nakon što je na istom mjestu u uzvratu osmine finala protiv PSG-a nadoknadila 0:4 povijesnim trijumfom 6:1.
 
Za domaćine je večeras sjajno odigrao Mandžukić, jednu od najboljih partija otkako je došao u Torino, dok se kod gostiju Ivan Rakitić uklopio u "opće crnilo" cijele momčadi, ali i nastavio dokazivati da igra jednu od najlošijih sezona u karijeri. 
 
Juventus je od početka stisnuo Barceloninu klimavu obranu visokim presingom i odmah krenuo po pobjedu, praćen fanatičnim navijačima.
 
Allegri je odabrao najbolju taktiku protiv potpuno grogiranog protivnika, koji se u prvih desetak minuta nije sastao s loptom, pa je opća ofenziva bila najbolji pristup protiv bezvoljne i letargične Barce. 
 
Hrabrost, bolje reći "krvoločnost" Juventusovih igrača i trenera, isplatila se nakon samo sedam minuta. Mathieu je već odavno igrač manje za Barcelonu, a to je dokazao u neuspjehom da na boku zatvori Cuadrada, koji s desne strane poslužuje Dybalu, a ovaj zakucava u kut za već tada potpuno zasluženo vodstvo Juvea.
 
Barcelona je i nakon primljenog gola bila jednako loša. Bez Busquetsa i s Messijem kojeg su neprekidno gnjavila i po trojica suparnika, nikako nije mogla doći do daha. Messi nikada nije zabio velikom golmanu Juvea i Italije, ali u 20. minuti sjajnim pasom iz igre je izbacio kompletnu obranu domaćih i Iniesti servirao najbolju moguću priliku. Ali, udarac sjajno brani najbolji golman, Gigi Buffon.
 
Samo dvije minute kasnije, 2:0 za Juve. Nova golčina igrača kojeg zovu Novi Messi. U dvoboju s pravim, svakako pokazuje da je dostojan nasljednik sunarodnjaka. Mandžukić s lijeve strane odigrava povratno na rub kaznenog prostora za Dybalu, koji iz prve udarcem zaobilazi Piquea i buši Ter Stegena. 
 
Do kraja poluvremena, velika prilika za Juventus, koju propušta Higuain. Sandro lako prolazi čuvare na lijevoj strani i prizemno ubacuje za usamljenog Higuaina, koji tuče, ali Ter Stegen jedva brani. Čovjek od 94 milijuna eura upropastit će i dvije velike prilike Juventusa u prvih deset minuta nastavka.
 
U 55. minuti Chiellini zabija za konačnih 3:0. Pjanić je ubacio iz kornera, a Chiellini je Mascherana otresao kao slinu i glavom lako zabio za veliku pobjedu. 
 
Do kraja utakmice, Barcelona je oštećena za nedosuđeni penal, a propustila je još jednu veliku priliku. U 69. minuti Neymar puca s ruba kaznenog prostora, Chiellini dolijeće i blokira udarac, ali s rukom postavljenom ispred lica. Gosti traže penal, ali sudac Marciniak ne svira ništa.
 
Deset minuta prije kraja, Messi je centrirao za samog Umtitija, ali njegov udarac glavom iz sjajne pozicije je neprecizan i propala je zadnja prilika da Barcelona veliki poraz u Torinu učini podnošljivijim.
 
 
JUVENTUS - BARCELONA  3:0
 
Tijek utakmice:

90+1' Umtiti i Lemina dobili su žute kartone. 
 
90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.
 
89' Juveov novi sloj armature: Stoper Barzagli mijenja umjetnika Pjanića.
 
81' Allegri "zatvara dućan": Dybalu mijenja veznjak Rincon.
 
88' Dva Rakitićeva loša pokušaja, prvo ubačaja iz kornera, a zatim udarca prema golu.
 
80' Velika prilika za Barcelonu! Messi je centrirao za samog Umtitija, ali njegov udarac glavom iz sjajne pozicije je neprecizan.
 
75' Khedira je dobio žuti karton zbog simuliranja. Treći žuti za igrače domaćih. 
 
72' Allegrijeva prva zamjena: Lemina umjesto Cuadrada. 

69' Barcelona traži penal! Neymar puca s ruba kaznenog prostora, Chiellini dolijeće i blokira udarac, ali s rukom postavljenom ispred lica. Gosti traže penal, ali ništa od toga. 
 
66' Prilika za Barcelonu. Messi dodaje Suarezu, čiji udarac prolazi pored vratnice. 
 
63' Mandžukić je dobio žuti karton zbog opasne igre protiv Sergija Roberta. 
 
57' Iniesta je drugu Barcin igrač sa žutim. Javno je opomenut zbog prekršaja na Pjaniću. 
 
55. minuta: GOOOL za JUVENTUS! 3:0, strijelac GIORGIO CHIELLINI! Pjanić je ubacio iz kornera, a Chiellini je Mascherana otresao kao slinu i glavom lako zabio za veliko vodstvo domaćih. 

54' Suarez je prvi igrač Barcelone sa žutim kartonom. Dobio ga je zbog prekršaja na Alvesu.
 
53' Higuaina opet puštaju samog, ali on ni ovaj put ne uspijeva zabiti, iako ga je Alves sjajno poslužio, a obrana Barcelone mu ostavila vremena i prostora. Predugo se namještao i na kraju je blokiran.
 
52' Higauin je opet ostavljen sam, ali i ovaj njegov udarac, sada s ruba kaznenog prostora, brani Ter Stegen. 
 
48' Prilika za Barcelonu. Bonucci izbija ispred Suareza, ali lopta dolazi do Messija. Njegov udarac međutim odlazi pokraj stative.
 
46' Enrique mora mijenjati, točnije krpati jednu od mnogih rupa. Odlučio se za najveću, pa Mathieua mijenja Andre Gomes. To povlači dvije rošade: Portugalac ulazi u sredinu terena, odakle se Mascherano seli na stopersku poziciju, a prepušta mu je Umtiti, koji je novi lijevi bek. 
 
Kraj poluvremena. 
 
43' Velika prilika za Juventus! Sandro lako prolazi čuvare na lijevoj strani i prizemno ubacuje za usamljenog Higuaina, koji tuče, ali Ter Stegen jedva brani. 
 
39' Mathieu je sada uspio centrirati s lijeve strane, a Suarez puca glavom. Lopta se odbija od Chiellinija, ali srećom po domaćine, u korner.
 
35' Mandžukić dokazuje koliko vrijedi Juventus u defenzivi. Mathieu je probio stranu i spremao se centrirati kod korner-zastavice, ali Mandžo je krilo i bek, pa mu blokira pokušaj ubačaja.
 
30' Messi je zatresao mrežu, ali gol je poništen jer je akcija, točnije dupli pas njega i Suareza, okončana nakon proigravanja igrača koji je bio u ofsajdu. 
 
28' Dani Alves po prvi put igra protiv kluba s kojim je osvojio sve i pretjeruje u silnoj želji da se dokaže. Zbog prekršaja nad Iniestom prvi je igrač koji je dobio žuti karton na utakmici. 
 
22. minuta: GOOOL za JUVENTUS! 2:0, strijelac PAULO DYBALA! Nova golčina igrača kojeg zovu Novi Messi. U dvoboju s pravim, svakako pokazuje da je dostojan nasljednik sunarodnjaka. Mandžukić s lijeve strane odigrava povratno na rub kaznenog prostora za Dybalu, koji iz prve udarcem zaobilazi Piquea i buši Ter Stegena. 

20' Velika prilika za Barcelonu i velika obrana Gigija Buffona! Messi nikada nije zabio velikom golmanu Juvea i Italije, ali sada je sjajnim pasom iz igre izbacio kompletnu obranu domaćih i Iniesti servirao najbolju moguću priliku. Ali, udarac sjajno brani najbolji golman. 
 
15' Mandžukić pokušava iz daljine, ali loše i Ter Stegen lako hvata loptu.
 
13' Messi, oko kojeg su stalno dva ili tri igrača Juventusa, konačno dolazi do daha. Ali, tek iz slobodnjaka i to loše izvedenog. Nakon Bonuccijevog prekršaja na Neymaru korak van kaznenog prostora, Messi iz odlične pozicije šalje loptu preko gola. 
 
10' Barcelona i dalje neprepoznatljivo užasna. Netko bi njenim zvijezdama trebao reći da se trgnu, jer preokret kao što je onaj protiv PSG-a moguć je samo jednom u stotinu godina. I uz "domaćinsko" suđenje. 
 
7. minuta: GOOOL za JUVENTUS! 1:0, strijelac PAULO DYBALA! Mathieu je već odavno igrač manje za Barcelonu, a to dokazuje i ovim neuspjehom da na boku zatvori Cuadrada, koji s desne strane poslužuje Dybalu, a ovaj zakucava u kut. Potpuno zasluženo vodstvo Juvea.

5' Nevjerojatno loša Barcelona! Praktički se nije sastala s loptom, a Allegri pokazuje da je općom ofenzivom protiv potonulih gostiju odabrao pravu taktiku.
 
3' Prilika za Juventus. Pjanić je ubacio iz slobodnjaka s desne strane. Higuain je pred golom najviši, ali njegov udarac glavom brani 
 
2' Juve je krenuo s visokim presingom na neuvjerljivu obranu Barcelone.
 
1' Počeo je susret na Juventusovom stadionu!
 
Prije početka ove utakmice, navijače oba kluba, kao i cijeli nogometne svijet, potresla je vijest o napadu bombom na autobus  Borussije Dortmund, dok su igrači išli na Westfalen, gdje su s Monacom trebali igrati prvu utakmicu četvrtfinala LP. Barcelona je poslala poruku podrške na njemačkom jeziku, a u napadu je ozlijeđeno njeno dijete. branič Marc Bartra.
 
Sastavi:
 
Juventus: Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanić; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuain
Barcelona: Ter Stegen, Pique, Mascherano, Mathieu, Umtiti, Roberto, Rakitić, Iniesta, Messi, Neymar, Suarez
 
Uoči utakmice:
 
19:30 I Barcelonini...
 
19:15 Nogometaši Juventusa su na stadionu.
 
18:30 Ovako bi izgledala idealna momčad sastavljena od najboljih igrača Juventusa i Barcelone ove sezone.

Pročitajte više