Reuters: Hrvatski navijači priuštili prvu pravu atmosferu na Euru 2008.

JUČERAŠNJA klagenfurtska statistika iznosila je stotinjak uhićenih njemačkih navijača, koji su si pritvor priuštili zahvaljujući izvikivanju nacističkih slogana ("Svi Poljaci na sebi bi trebali nositi velike žute zvijezde"), međutim, kako donosi AFP, brojka se tijekom noći popela na 140.

Privođenja su bila prevencije radi, kako bi se unaprijed spriječilo bilo kakvo nasilje. Kako je rečeno iz policije, njemački i austrijski policajci su navijače neko vrijeme pratili prije nego što su ih priveli. U Klagenfurtu je jučer bilo oko dvije tisuće lokalnih te oko 400 njemačkih i 25 poljskih policajaca.

Austrijska agencija APA ranije je izvijestila kako će svi privedeni navijači biti poslani kućama.

Reuters za igru hrvatskih reprezentativaca dan kasnije nema previše epiteta (igru opisuju kao odlučnu, ali daleku od fenomenalne), ali zato su hrvatski navijači dobili pohvale - kako od Reutersa, tako i od drugih agencija. Noć je, kako se čini prema jutrošnjim policijskim izvješćima, prošla mirno.

Agencije podsjećaju i na 17 uhićenih navijača u Klagenfurtu u noći sa subote na nedjelju, međutim o hrvatskim navijačima zasad imaju samo riječi hvale: "No, prije utakmice između Hrvatske i Austrije nije bilo većih incidenata, samo prizori hrvatskih navijača kako pjevaju, lupaju o bubnjeve i mašu zastavama, pružajući na taj način prvu pravu atmosferu na Euru 2008. u elegantnom glavnom gradu Austrije", izvještava Reuters.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više