Rezervi Mandžukiću najbolja ocjena otkad je u Bundesligi

MARIO MANDŽUKIĆ, strijelac za konačnih 1:1 na utakmici njegova Wolfsburga i Eintrachta na Volkswagen Areni, najbolje je ocijenjeni hrvatski nogometaš u 28. bundesligaškom kolu.

Zaradio je 24-godišnji napadač hrvatske reprezentacije vrlo dobru dvojku (maksimalna je jedinica). Bila je to njegova najbolja ocjena u svih 19 ovosezonskih nastupa u Bundesligi, najbolja ocjena u redovima domaće momčadi i uopće na travnjaku u nedjeljnom dvoboju. Jednako je toliko od Kickerova izvjestitelja dobio i golman gostiju Fährmann.

U igru je Mandžukića trener Felix Magath uveo na poluvremenu umjesto Brazilca Grafitea.

Za razliku od napadača Wolfsburga, svi su ostali hrvatski nogometaši u Bundesligi odigrali ispodprosječno. Danijel Pranjić u domaćoj je pobjedi (1:0) njegova Bayerna nad Borussijom iz Mönchengladbacha prošao s 4.5, koliko je i Srđan Lakić dobio u domaćem porazu (1:0) Kaiserslauterna od Bayera. Mato Jajalo, koji je odigrao također cijelu utakmicu u domaćoj pobjedi (1:0) Kölna nad Nürnbergom, ocijenjen je četvorkom, dok je najgore u srazu bez golova Hoffenheima i HSV-a prošao Mladen Petrić, zaradivši slabu peticu.

Od bosansko-hercegovačkih igrača Vedad Ibišivić je u istom dvoboju ocijenjen četvorkom, dok je Mensur Mujdža prošao s prosječnih 3.5 pri Freiburgovu remiju (1:1) kod Mainza. Igrao je do 78. minute.

Pročitajte više