Rijeka se sat vremena mučila s Goricom pa natrpala drugoligaša (0:3)

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

NAKON četiri uzastopna poraza u svim natjecanjima, Rijeka je napokon nekoga pobijedila. Momčad Matjaža Keka plasirala se u četvrtfinale hrvatskog Kupa pobjedom u Gorici 3:0.

Iako su bili bolji većim dijelom susreta, a u prvom dijelu imali nekoliko odličnih prilika, Riječani su tek u nastavku slomili tvrdog drugoligaša.

U 57. minuti je Gavranović, koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije, odličnom povratnom loptom našao Pavičića na rubu šesnaesterca, a bivši Dinamov nogometaš je još boljim udarcem pogodio za vodstvo gostiju.

Taj gol potpuno je ubio domaćine. U prvom poluvremenu im je opravdano poništen gol zbog zaleđa, imali su jednu veliku priliku, ali nakon što su primili gol su se potpuno predali i bilo je samo pitanje koliko će još golova primiti.

Primili su dva, mogli su i više. Prvo je u 81. minuti Mavrias odlično prošao po desnoj strani i preciznom loptom našao Gavranovića kojemu nije bilo teško s pet metara povisiti na 2:0. Tri minute kasnije je Kvržić snažnim udarcem s vrha šesnaesterca postavio konačnih 3:0.

Rijeka će u četvrtfinalu gostovati u Zaprešiću protiv Intera. Dinamo je domaćin Istri, Osijek dočekuje Hajduk, a Rudeš će igrati protiv Lokomotive. Te utakmice igraju se već za dva tjedna.

Kup, osmina finala:

Gorica - Rijeka 0:3 (Pavičić 57', Gavranović 81', Kvržić 84')

Pročitajte više