HNL

RIJEKA - OSIJEK 1:1 Bočkaj bombom desetorici Riječana uzeo bod, a Dinamu prvo mjesto

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

RIJEKA - OSIJEK 1:1 u derbiju 13. kola HNL-a. Strijelci Franko Andrijašević u 64. minuti za Rijeku, a Petar Bočkaj u 83. minuti za Osijek. Rijeci je u 62. minuti isključen Domagoj Pavičić. Osijek je bodom iz Rijeke preuzeo prvo mjesto od Dinama, od kojeg ima jedan bod, ali i dvije utakmice više.

Odličan derbi uz posebne pohvale Rijeci iscrpljenoj igranjem u Europi i poharanoj koronom

Odličan derbi odigrali su Rijeka i Osijek, pri čemu posebne pohvale zaslužuje Rijeka. Bjelica je nakon domaće pobjede nad Dinamom najavio da na Rujevicu dolazi po pobjedu u još jednom derbiju kako bi uzeo prvo mjesto HNL-a. Nije to radio zbog bahatosti nego jer mu je momčad u sjajnom nizu, odmorna i zdrava, a čekao ga je domaćin pun problema i s manje kvalitetnih, raspoloživih i zdravih igrača.

Rijeka je iscrpljena igranjem u HNL-u i Europi i koronom, koja joj je poharala najbolje igrače. Čak petorica ključnih vratili su joj se za Osijek na teren iz izolacije. Andrijašević, Halilović i Kulenović bili su prvotimci, a Murić i Menalo na klupi. 

Rijeka je promašila niz prilika prije nego što je ostala s igračem manje, ali i nakon crvenog kartona bila je opasnija

Danas je Rijeka i zadnjih pola sata derbija imala igrača manje. Usprkos svemu navedenom, Rijeka je u prvih sat vremena bila bolja i imala četiri velike prilike. Minutu nakon isključenja Pavičića stvorila je još jednu veliku šansu, a dvije minute kasnije i zabila s igračem manje. U 64. minuti Smolčić je ubacio za Andrijaševića koji, nakon što je propustio dvije sjajne prilike za gol, zabija iz treće za 1:0.

Bjelica ima luksuz da mu je najubojitiji šuter i specijalist za golčine u HNL-u na klupi

Razlika u širini kadra vidjela se odmah nakon što je Osijek gubio s igračem više. Iako mu je momčad odmorna, Bjelica ima luksuz da su mu na klupi igrači visoke klase za HNL, poput onih koje je uveo u završnici: Kleinheisler, Erceg i Bočkaj. Posljednji, specijalist za golčine, upravo tako zabija u 83. minuti. Iskosa s desne strane, 25 metara od gola, raspalio je po lopti koja je neobranjivo ušla u mrežu uz samu stativu. 

Osijek ima problem s prekidima

Rijeka je prije nego što je ostala s igračem manje propustila riješiti derbi. U 15. minuti centaršut iz kornera Kulenović je glavom prenio na drugu stativu, gdje Andrijašević u idealnoj poziciji nije uspio opaliti loptu dovoljno snažno i precizno. Franko je morao zabiti ovo. Deset minuta kasnije na ubačaj iz kornera Čerin je pucao glavom. Lopta je prošla malo pokraj desne stative. Bjeličina momčad i u ovoj prilici pokazala je da ima velikih problema s prekidima i visokim loptama. 

Sudac Jović počeo kontru za veliku priliku Rijeke, Andrijašević nije iskoristio dvije sjajne šanse

Pet minuta prije poluvremena Bohar u napadu Osijeka nije uspio dobiti loptu, točnije "uzeo" mu je sudac Jović, koji mu je smetao. Tako je lopta ostala Rijeci, koja je krenula u brzu i opasnu kontru. Kulenović je odlično proigrao Štefulja, a ovaj glavom s pet metara pucao jako blizu gola. U 54. minuti Tomečak je sjajno centrirao za Andrijaševića, koji je iz odlične pozicije pucao glavom preko gola i tako promašio svoju drugu veliku priliku. 

Kao što smo naveli, Rijeka je mogla povesti i ranije i nakon što je isključen PavičićVeliki kiks Škorića iskoristio je Kulenović, koji se nezadrživo probio i odlično poslužio Lončara. Činilo se da će on sigurno zabiti, ali Osijekov golman Ivušić spasio je da njegova momčad ne primi gol odmah nakon što je ostala s igračem više.

Sastavi:

RIJEKA 

Nevistić; Galović, Velkovski, Smolčić - Tomečak, Halilović, Pavičić, Čerin, Štefulj - Andrijašević - Kulenović.

OSIJEK 

Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Vuković, Žaper - Bohar, Pilj, Ndockyt - Mierez.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više