Rijeka otvorila tricom u Parku mladeži: Tomasov i Bezjak potopili Split

Foto: Hina

RIJEKA je golovima Tomasova i Bezjaka otvorila HNL uvjerljivom pobjedom u Splitu 3:0. Marin Tomasov pronašao je Bezjaka za prvi gol već u 7. minuti, a u drugom poluvremenu Kekovi igrači povukli su se i vrebali prilike iz kontranapada. Dočekali su ju u 78. minuti, strijelac i asistent prvog gola zamijenili su uloge, a Tomasov je pogodio za 2:0. Nož u srce Splićanima zabio je Roman Bezjak lijepim udarcem u sudačkoj nadoknadi.

Matjaž Kek i društvo poslali su ozbiljnu poruku Dinamu i ostalim suparnicima ove sezne u HNL-u. Više pametnom nego atraktivnom igrom Rijeka je došla do važna tri boda na teškom gostovanju u Splitu. Marin Tomasov i Roman Bezjak potrvrdili su kako su u odličnoj formi na startu sezone.

Već u sedmoj minuti Rijeka je zabila svoj prvi gol sezone. Marin Tomasov primirio je loptu na suparničkoj polovici, pa pronašao Bezjaka, napadač slovenske reprezentacije bio je brži od obrane i Rijeka je povela.

U nastavku Kek je naredio povlačenje, a prilike su dolazile iz kontranapada. Jedan takav Tomasov je nakon pogreške Splita pretvorio u 2:0, Bezjak ga je lijepo izbacio u priliku, a Tomasov mirno svladao Duku na golu domaće momčadi.

Roman Bezjak u sudačkoj nadoknadi zabio je svoj drugi i izbio na vrh ljestvice srijelaca Prve HNL

Tijek utakmice:

Kraj.

91. minuta: GOOOOOOOOOOL za Rijeku! 0:3, strijelac Roman Bezjak. Rijeka krstari prema svojoj prvoj pobjedi u HNL-u ove sezone. Roman Bezjak lijepim udarcem zaokružio je odličnu partiju svojim drugim golom.

86' Igrač utakmice Marin Tomasov izašao je iz igre, zamijenio ga je Ivan Močinić.

85' Marin Tomasov je odlično započeo sezonu, ponovno je u prilici, ali Duka je ovaj put bio brži i pokupio je loptu ispred Tomasova.

78' Dinu Špehara zamijenio je Antonio Samac.

75. minuta: GOOOOOOOOOOOL za Rijeku! 0:2, strijelac Marin Tomasov. Rijeka je dočekala svoju priliku iz kontre, Splićani su prodali loptu na sredini igrališta, Bezjak je sjajno uposlio Tomasova koji lakoćom pogađa.

63' Raspoloženi Marin Tomasov sjajno je uposlio Filipa Bradarića, ali Duka je izašao na vrijeme i zadržao Split u igri.

48' Marin Tomasov pokušao je iz daljine, ali preko gola.

45' Rijeka na poluvremenu vodi 1:0 na Parku mladeži.

21' Gavranović je sada preciznom loptom pronašao Ristovskog na desnom boku, ovaj je ubacio u peterac, ali Bezjak nije bio precizan.

8' GOOOOOOL! Rijeka vodi protiv Splita 1:0! Tomasov je primio loptu na lijevoj strani i precizno ubacio, Bezjak je bio brći od obrane Splita i glavom poentirao!

1' Počela je utakmica

Sastavi:

RNK SPLIT: Duka, Villafane, Rrahmani, Majstorović, Vitus, Špehar, Bakaj, Šarić, Obšivač, Pešić, Bagarić.

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Elez, Mitrović, Zuta, Bezjak, Maleš, Bradarić, Tomasov, Gavranović, Vešović.

Pročitajte više