HNL

Rijeka pobijedila Šibenik i iskoristila kiks Gorice. Čeka nas luda završnica HNL-a

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke svladali su na Šubićevcu domaći Šibenik 1:0 u subotnjoj utakmici 28. kola Prve HNL te se primakli na četiri boda od trećeg mjesta ljestvice na kojem je Gorica. Velikogorički prvoligaš je u ranijem terminu kiksao protiv Varaždina odigravši 0:0, a Rijeka nije propustila priliku smanjiti zaostatak za njim.

Šibenik dominirao, Rijeka zabila

Utakmica u Šibeniku bila je sadržajna s dosta izraženih prilika i nekoliko odličnih reakcija vratara obiju momčadi. Nevistić je bio taj koji je spašavao Rijeku u uvodnim minutama oba poluvremena i trenucima apsolutne Šibenikove dominacije, no bodovi sele na Kvarner nakon što je Josip Drmić u 71. minuti pogodio za produljenje pozitivnog Rijekinog niza.

Bilo je ovo četvrto uzastopno ligaško slavlje Tomićeve momčadi, ali i deveta utakmica u nizu u kojoj Šibenik nije stigao do pobjede. Na trenutke je domaćin izgledao spremniji za trobod, bio je aktivniji, agresivniji i više napadački orijentiran, no u završnicama akcije nedovoljno spreman ili suočen sa sigurnim Nevistićem.

Šibeniku slijedi borba za ostanak

Nakon boda protiv Dinama na premijeri novog trenera Escobara Šibenik je ipak ponovno ostavio dobar dojam. Ovaj put to nije bilo dovoljno ni za bod pa Šibeniku slijedi borba za ostanak. Rijeka se dodatno potvrdila kao momčad koja će se boriti za izlazak u Europu.

Hajduku najteži raspored

Ispod Dinama i Osijeka, koji su u utrci za naslov prvaka, sad su Gorica i Rijeka u žustrijoj borbi, a ne treba još otpisati ni Hajduk na petoj poziciji. Rijeci sad slijede dva nešto lakša ogleda protiv Istre i Lokomotive, ali onda i utakmice protiv Osijeka i Dinama. Gorica ima na papiru lakšu borbu protiv momčadi iz donjeg dijela poretka pa nakon Slaven Belupa igra protiv Šibenika, Lokomotive i Istre, dok je pred Hajdukom puno teži raspored nakon sutrašnjeg ogleda s momčadi iz Pule. U naredna četiri kola igrat će protiv Osijeka, Slavena, Dinama i Rijeke. Potom slijedi završnica sezone i konačan rasplet u poretku klubova koji se bore za titulu i izlazak u europska natjecanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više