Robert Green na vratima Gordog Albiona: Moram iskoristiti ovu priliku

FABIO CAPELLO vrlo će vjerojatno ulogu prvog vratara u utakmici protiv Kazahstana povjeriti Robertu Greenu. 29-godišnji golman West Hama do sada je samo dva puta bio zamjena u nacionalnoj momčadi, a ozljedom Davida Jamesa preko noći se našao na naslovnim stranicama.

"James je trebao operaciju i prilika se pojavila ni od kuda. Iznenadili smo se, no mjesto netko treba popuniti", rekao je Green i dodao:

"Netko će dobiti priliku, a ona je zaista velika. Na kraju je tu i odlazak na svjetsku smotru. Naravno, svašta se može dogoditi do tada, no svi ćemo se nadati da će upravo on biti taj odabrani."

Green priznaje kako ga je dosadašnje ignoriranje obeshrabrilo, međutim da se na koncu izdignuo iznad problema.

"Da, bilo je frustrirajuće ne igrati, no sve je to samo dio ovog posla. Kada imaš 18 ili 19 godina i nisi prvi izbor kluba, to može te može obeshrabriti. Slično je i u reprezentaciji. Sve je to samo dio odrastanja, moraš zadržati vjeru. Osjećam da sam spreman", objasnio je Green zaključivši:

"Postoji korak koji trebam napraviti. Jako sam optimističan glede svog prvog starta za englesku reprezentaciju. Stvarno je velika čast uopće biti u ovoj momčadi. Ovu priliku moram iskoristiti, više sam nego spreman."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više