Robert Rubčić - novi trener Rijeke!

IAKO se pričalo o legendarnom Safetu Sušiću, bivšem izborniku Cici Kranjčaru, kao i Zoranu Vuliću koji je otpušten u vladivostokskoj Luč Energiji, novi trener na klupi Rijeke je Robert Rubčić, dosadašnji sportski direktor. Rubčić je ugovor potpisao na godinu dana s mogućnošću produljenja, a istodobno će obavljati i dosadašnju dužnost u Upravi riječkog prvoligaša.

"Dosta imena se vrtilo u medijima.  S nekima smo razgovarali , s nekima nismo, ali se na kraju uprava kluba odlučila povjerenje dati dosadašnjem sportskom direktoru Robertu Rubčiću. On će od sada obavljati obje funkcije s tim da ćemo stručni dio pojačati s još nekim imenima. Smatramo da je on to zaslužio kao jedan od najboljih igrača Rijeke u povijesti koji je čak pet sezona nosio kapetansku vrpcu. Osim toga istaknuo se i odličnim radom na dosadašnjoj poziciji. Nema sumnje da posjeduje potrebno znanje, a do sada je bio pomoćni trener čitavom nizu velikih trenerskih imena uključujući i Ivana Katalinića te Luku Bonačića", rekao je u razgovoru za Index direktor kluba Mario Rubeša.

"Rubčić je dugoročno rješenje"

Nema sumnje da je Rubčićevo imenovanje veliko iznenađenje i da će svaki njegov trenerski potez biti pod posebnim povećalom javnosti.

"Naša politika je da ćemo uvijek prije dati šansu našim bivšim igračima koji posjeduju i igračku, ali i ljudsku kvalitetu. Uvijek se odlučujemo na dugoročna rješenja i nema sumnje da se na Rubčića računa kao na dugoročnu akviziciju. Znamo da on to može i ne sumnjamo u njegove kvalitete", odgovara Rubeša.

Kao čovjek koji je do sada bio dio Uprave, Rubčić zna što se od njega očekuje u nastavku sezone.

"Samo rezultat je jedino mjerilo i u današnje vrijeme ništa nije garancija uspjeha. On je kao sportski direktor i sam svjestan što se od Rijeke očekuje. Normalno da je cilj, kao uostalom i uvijek na koncu biti među ekipama koje će ući u Kup Uefe, odnosno Europe", zaključuje Rubeša.

Hiroviti uzlet Rijekine legende

Brzopotezni uzlet donedavnog voditelja nogometne igraonice riječkog prvoligaša do funkcije glavnog trenera započeo je krajem svibnja ove godine kada je bivši riječki nogometaš preuzeo funkciju sportskog direktora koju je do tada obnašao prvi trener Zlatko Dalić. Kao razlog imenovanja Uprava je navela zaštitu klupskih interesa i više utjecaja na klupsku politiku koju klub vodstvo nije imalo dok je Dalić obnašao menadžersku funkciju poput trenera u Premiershipu. Rubčić je do tada navodno obavljao i skauting za klub u riječkoj regiji.

Loši ovosezonski rezultati i samo sedmo mjesto nakon deset odigranih kola nagnali su Rubčića da se nedavno obruši na trenera Ivančića kojeg je prozvao glavnim krivcem za loš start sezone. Ivančića je pod izlikom upale pluća najprije u posljednjem kolu zamijenio pomoćni trener Stjepan Ostojić, da bi Ivančić nekoliko dana kasnije dao ostavku opravdavši ju zdravstvenim i osobnim problemima. Rubčića je preuzeo funkciju v.d. trenera, a danas je i službeno dobio povjerenje Uprave.

Marko Petrak
Foto:  NK RIjeka

Pročitajte više