"ROMA I JUVE MOGU PROĆI DALJE" Kad je legenda prije sedam dana ovo rekla svi su mu se smijali

Foto: Guliver Image/Getty Images

"JUVENTUS i Roma sjajne su momčadi i prolazak dalje još je uvijek moguć. Sve se može dogoditi čak i protiv velikih klubova kakvi su Real i Barcelona. Psihološki aspekt i želja za iskupljenjem mogu biti presudni. Međutim, bit će teško, ali kao Talijan i Juventin nadam se prolasku obje momčadi i vjerujem u to.''
 
Ovo je rekao legendarni Alessandro Del Piero. Ne odmah nakon što je u Nyonu ždrijeb spojio Talijane i Španjolce, kad bi se očekivalo da će to reći, nego neposredno nakon što su u prvim četvrtfinalnim utakmicama Lige prvaka giganti s Pirineja pomeli one s Apenina.
 
Real je u prvoj utakmici protutnjao Torinom i pregazio ga s 3:0, dok je Barca sa 4:1 razbila Romu na Camp Nouu.
 
Uoči uzvratnih utakmica nitko normalan nije vjerovao da talijanski klubovi mogu do čuda, tako da je ovom izjavom Del Piero riskirao da zbog dvije rečenice kompromitira sve ono što je ostavio nogometu. Javnost mu se rugala, njegova prognoza ekspresno je postala hit na društvenim mrežama, a neki su išli toliko daleko da su Alexove riječi protumačili tako da jednom od najvećih nogometaša 90-ih očito fali medijske pažnje i da se ovakvim budalaštinama želi vratiti na naslovnice.
 
Del Piero se na podrugljive komentare nije previše obazirao. Prošlo je sedam dana od njegove kontroverzne izjave, a epilog dobro znate.
 
Roma je napravila nešto što su prije nje u povijesti Lige prvaka napravile samo dvije momčadi -  nadoknadila je -3 - te je izbacila veliku Barcu. A Juve… Do najvećeg čuda u povijesti klupskog nogometa (nikad nitko -3 nije nadoknadio u gostima) Stara dama trebala je izdržati samo desetak sekundi. Međutim, nije. No unatoč tome što je Real prošao u polufinale, a Juve ispao, Del Piero se narugao svima onima koji su se rugali njemu i dokazao je da, premda jest nogometni penzioner, i dalje ostaje velikan te vrhunski nogometni prognozer. 
 

Pročitajte više