Romano otkrio klauzulu u Olmovom ugovoru. Evo koliko Dinamo najviše može zaraditi

Foto: Profimedia

DANI OLMO potpisao je novi ugovor s Leipzigom i u tom klubu bit će do 2027. godine. Nakon što je u jutarnjim satima četvrtka objavljeno da će Španjolac potpisati novi ugovor, Leipzig je kasnije poslijepodne to i službeno objavio i tako završio trakavicu koja je trajala mjesecima.

Prošli ugovor je imao do kraja sljedeće sezone i Leipzig je za njega mogao zbog toga dobiti samo oko 30 milijuna eura. Sada će, s novim ugovorom, Nijemci moći zaraditi više. To je posebno bitna vijest za Dinamo jer hrvatski prvak ima 20 posto profita od idućeg transfera.

Romano: Klauzula je 60 milijuna eura

"Leipzig je uložio velike napore da produlji ugovor s Olmom. On je ključni igrač za privlačenje novih igrača u klub i sada ima najveću plaću. Također, novi ugovor uključuje odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura koja vrijedi od sljedeće sezone", objavio je Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi.

To znači da Dinamo od sljedećeg Olmovog transfera najviše može zaraditi 6.2 milijuna eura, odnosno 20 posto od 31 milijuna eura (razlike između novog transfera i Dinamove prodaje Olma u Leipzig). 

Ove sezone je 25-godišnji španjolski reprezentativac zbog ozljeda odigrao samo 30 utakmica i zabio pet golova uz 10 asistencija. Pokušali su ga dovesti Barcelona, Real i Bayern, ali je na kraju odlučio ostati u Leipzigu.

Pročitajte više