Ronaldo iznenada napušta Saudijsku Arabiju i vraća se u Europu?

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO bi ovog ljeta mogao iznenada napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se u Europu. Točnije, mogao bi se vratiti u Portugal, svoju domovinu, u kojoj je kao nogometaš lisabonskog Sportinga i započeo veliku karijeru. Vijest je to koju je danas objavio saudijski novinar Alhazza Mutab.

Portugalac trenutno igra vrlo neuspješnu sezonu s Al Nassrom, zbog čega je na udaru tamošnje javnosti i medija te je zbog toga nezadovoljan i traži izlaz. Podsjetimo, Ronaldo i njegovi suigrači su nedavno izgubili u polufinalu superkupa protiv najvećeg rivala, Al Hilala, a u prvenstvu zaostaju 12 bodova za istom ekipom.

Igra za najveću plaću u povijesti

S druge strane, situacija u Sportingu je najbolja u posljednjih nekoliko godina. Na korak su do osvajanja dvadesetog naslova prvaka Portugala. Šest kola prije kraja prvenstva imaju sedam bodova prednosti pred Benficom, a Ronaldo bi sljedeće sezone mogao obući dres Sportinga prvi put od 2003. godine.

Podsjetimo, Ronaldo je u prosincu 2022. s Al Nassrom potpisao ugovor na dvije i pol godine te mu godišnja plaća iznosi oko 200 milijuna eura, a u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora. To je najveća plaća u povijesti nogometa te bi tako Ronaldo trebao tijekom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Pročitajte više