SKOVANE ZA NAJVEĆE Ronaldo nove kopačke posvetio Manchester Unitedu

Foto: Getty Images / Guliver image 

NOGOMETNI pop star Cristiano Ronaldo predstavio je novo izdanje svojih kopački, "Chapter 4: Forged for Greatness". Nogometno oruđe i sponzorski rekvizit, "skovan za najveće", Portugalac je simbolično, posvetio klubu koji ga je iskovao u jednog od najboljih igrača svijeta. Dogodilo se to prije nego je 2009. godine stigao u Real Madrid. 


Rimskim brojevima u nove kopačke utisnuo je broj 28, koji je u dječačkim danima nosio u Sportingu, te broj sedam koji mu je u Manchester Unitedu na leđa stavio Alex Ferguson. "Sedmica" Uniteda golema je odgovornost, nosili su je George Best, Eric Cantona i David Beckham. 

"Alex mi je u Manchesteru samo rekao: Želim da nosiš tu sedmicu. Bio sam iznenađen, znao sam što to znači. To je bio početak moje prave nogometne priče. Proveo sam u Unitedu pola desetljeća i naučio što je nogometna umjetnost. Puno toga smo zajedno osvojili, ja i Manchester". 

Između ostalog, tri naslova prvaka, Ligu prvaka i Zlatnu loptu. Kasnije je s Realom osvojio još tri najvrjednija individualna kipa.

Broj sedam Ronaldo nosi i danas na dresu Reala, gdje je dosegnuo nogometni vrhunac, ali nije zaboravio odakle se prema njemu otisnuo. Počast klubu u koji se jednog dana želi vratiti odao je i narančastom bojom na dnu novih kopački - bojom koju postiže željezo dok se kuje. 

Pročitajte više