Ronaldo: Svi pričaju o meni i Messiju, ali Salah nam može uzeti Zlatnu loptu

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO i Lionel Messi već cijelo desetljeće vladaju svjetskim nogometom i između sebe dijele najveće nagrade. No Portugalac je uvjeren da će Mohamed Salah okončati njihov duopol i osvojiti Zlatnu loptu.

Salah je ove sezone postigao čak 44 pogotka u svim natjecanjima u dresu Liverpoola, ali je zbog ozljede morao u suzama napustiti finale Lige prvaka protiv Real Madrida. Strahovalo se da neće moći na Svjetsko prvenstvo, ali ipak se našao na popisu Egipta te se očekuje u završnim utakmicama prve faze.

Egipćani su u skupini s Rusijom, Saudijskom Arabijom i Urugvajem, a ako prođu skupinu, Salahu prijeti sudar s Ronaldovim Portugalom ili Španjolskom.

Ronaldo je nahvalio Salaha uoči početka SP-a.

"Salah je bio otkriće sezone", rekao je Ronaldo i dodao: "Nadam se da ga ozljeda iz finala u Kijevu neće udaljiti sa Svjetskog prvenstva".

"Mnogi ljudi pričaju o borbi Messija i Ronalda, ali ima i drugih igrača koji imaju šansu uključiti se u utrku za Zlatnu loptu. Salah je jedan od takvih", rekao je Ronaldo.

Portugalce već u prvom kolu čeka derbi skupine sa Španjolskom.

"Nije idealno, ali ždrijeb nam je dao takav raspored. Moramo to prihvatiti. Poraz na otvaranju stavio bi nas na pogrešan put. Vjerujem da će i Španjolska i Portugal na kraju proći skupinu", dodao je.

Pročitajte više