Rooney potopio Portsmouth, Niko igrao 80 minuta

DANAS je u utakmici FA kupa Manchester na domaćem terenu slavio protiv protiv Portsmoutha našeg Nike Kranjčara rezultatom 2:1.

Alex Ferguson petostruki pobjednik engleskog FA kupa, morao je potegnuti svoj najjači adut kako bi srušio vrlo dobro organiziranu igru Portsmoutha.

U 60. minuti Sir Alex je umjesto Solskjeara u igru poslao Waynea Rooneya i od tog trenutka obrana Portsmoutha je potisnuta dublje prema svom golu i crveni su dobili mnogo više prostora u sredini terena.

Iz takve jedne akcije Carick je u 77. minuti po dubini odigrao na Larsona ovaj na lijevo Gigsu, zadnju liniju obrane gostiju probio je Rooney i lako savladao inače vrlo dobrog vratara Jamesa.

Pet minuta kasnije Ronney je povukao potez nogometnog genija, ustvari bila su to tri dodira s loptom. Prvi je bio prijem lopte vanjskim stopalom, drugim je još malo popravio poziciju, zatim ispod oka pogledao gdje stoji vratar Portsmoutha i onda trećim sa 17 metara iskosa sa desne strane uputio jedan od najljepših lobova koji je ikad viđen na Old Trafordu - lopta je uz samu gredu skliznula u mrežu.

Portsmouth je konačno bio srušen. Do tog trenutka najopasniji napadač Manchestera bio je srpski reprezentativac Nemanja Vidić, inače branič domaćih čiji je svaki izlet u kazneni prostor nosio opasnost po gol.

Sol Campbell nije mogao parirati skokovima Vidića. Nakon jednog takvog Vidić je glavom pucao, lopta je prešla gol crtu odakle ju je izbacio Mendes, no suci to nisu vidjeli. Domaća je momčad oštećena i početkom drugog poluvremena kada je krasan pogodak Larsona poništen zbog zaleđa koje nije postojalo.

Na kraju je taj isti Mendes golom uz pomoć Kanua, tri minuta prije kraja probudio nadu Portsmoutha, ali ovoga puta Fergusonovi igrači su sačuvali koncentraciju (ne kao protiv Arsenala).

Niko Kranjčar je igrao od početka susreta. Dosta dobro se nosio sa Manchesterovim veznjacima, ali su mu u dva navrata, kada je bio u prilici da puca na gol nedostajale eksplozivnost i brzina pa je morao lopte dijeliti drugima (Mendesu dva puta). Harry Redknapp ga je izvukao iz igre u 80. minuti.

M.J.
Foto: AFP

Pročitajte više