Rooney: Zaslužujemo priznanje jer smo se borili kao lavovi iako nam to ništa nije značilo

WAYNE ROONEY nahvalio je trud reprezentativnih suigrača u utakmici protiv Ukrajine i ustvrdio da bi oni izborili pobjedu da su utakmicu odigrali kompletni.

Udarna igla Manchester Uniteda tvrdi da su Tri lava pokazala zajedništvo u igri nakon isključenja vratara Roberta Greena te se zdušno borili za dobar rezultat u Dnjipropetrovsku, gdje su Ukrajinci pobjedom 1:0 sveli šanse Hrvatske za odlazak na Svjetsko prvenstvo na minimum.

"Mislim da ne postoji mnogo momčadi koje bi se s desetoricom toliko borile da dođu do dobroga rezultata unatoč činjenici da su se već kvalificirali na SP. Mislim da se zbog toga cijeloj momčadi treba odati priznanje", veli Rooney.

"Da smo bili kompletni pobijedili bismo u tom ogledu. S igračem manje to nam je bilo otežano. Mislim da smo se dobro branili u prvom poluvremenu, međutim, nespretno smo primili pogodak. U nastavku smo imali nekoliko dobrih prilika za izjednačenje, no teško je do njega doći s desetoricom. Izbornik Fabio Capello dobro nas je uputio što nam je činiti, a mi smo pokušali dati sve od sebe. Nismo bili toliko loši kao što rezultat sugerira", zaključio je.

Podsjetimo, nakon utakmice u Ukrajini koja je odlučena pogotkom Nazarenka u 29. minuti jedini scenarij koji Hrvatsku vodi u dodatne kvalifikacije za odlazak u Južnoafričku Republiku sljedeće godine je pobjeda izabranika Slavena Bilića u Astani u srijedu i barem jedan bod koji bi Andora trebala osvojiti protiv Ukrajine.
 

Pročitajte više