Rukavina odlazi u Napulj?

ANTE RUKAVINA do sada je povezivan s nekoliko klubova, trebao je preći u Dinamo, Trabzonspor, Eintracht. Sada je zainteresiran i talijanski Napoli.

Najvjerojatnije 10. srpnja, Hajduk će na Poljudu igrati prijateljsku utakmicu s Napolijem, momčadi koja se nakon turbulentnih godina, vratila u vrh talijanskog nogometa, zauzevši u neto završenoj sezoni osmo mjesto.

Čini se da Napolitanci ne dolaze samo odigrati utakmicu već će "usput" probati dogovoriti transfer Ante Rukavine u ovaj klub, pišu neki od hrvatskih medija.

Do sada, Rukavina je već nekoliko puta bio prodavan na razne destinacije, no za sada je još uvijek član Hajduka te ne bi čudilo da i iduće sezone bude u bijelom dresu.

Naime, osim posljednjeg Napolija, već je bila gotova stvar njegov transfer u najljućeg rivala, Dinamo, ali je sve na kraju propalo. Rukavina je bio i blizu transferu u turski Trabzonspor u kojem igra bivši Dinamovac Hrvoje Čale. Pisalo se i o odlasku u Bundesligu, točnije u Eintracht iz Frankfurta, ali za sada je Rukavina, Hajdukov. Hoće li tako i ostati, vidjet ćemo.

Što se dolazaka tiče, Hajduk namjerava dovesti Josipa Skoku, koji je sada ipak bliže turskom Gencelbirligiju. Kao potencijalna pojačanja spominjali su se i Milan Rapaić, Marin Tomasov, Švicarac Daniele Chiumiento i drugi, no za sada nema nikakvih novosti. Nova sezona se bliži, a Hajduk još uvijek nema riješenu križaljku što se ekipe za drugu sezonu tiče.

Podsjetimo, za razliku od novih pojačanja, u Hajduk je stigla krim-policija. Njihova "posjeta" je vezna uz eventualne financijske malverzacije prilikom transfera Igora Muse iz Hajduka u španjolski Xerez 2002. godine. Čini se kako su Španjolci Splićanima kao odštetu za veznjaka poslali čekove bez pokrića. Interpol stoga zanima kako se Hajduk u toj transakciji naplatio, donosi Slobodna Dalmacija.

M.Š.
Foto: V.G.

Pročitajte više