Rukometašice Španjolske na OI u Ateni

U UTAKMICI za 5. mjesto na 16. svjetskom prvenstvu za rukometašice danas su reprezentativke Španjolske pobijedile ekipu Norveške sa 27:26 (14:14) i time osigurale nastup na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama iduće godine u Ateni.

Susret je odigran u Velikoj dvorani Doma sportova, a sudili su pred 2000 gledatelja Bord i Buy iz Francuske.

ŠPANJOLSKA: - Lopez V, Pareja, Amoros, Lopez Q 1, Gomez 5, Mangue 1, Garcia 2, Puche 11, Fraile 6, Lujan 1, Pinedo, Sanchez, Cuardadao, Oncina.

NORVEŠKA: - Tjugum, Larsen 1, Nyberg 2, Aamodt, Hinkel 2, Soerlie-Liybekk 1, Sandve 1, Lunde 9, Hammerseng 2, Leganger, Hilmo 2, Hynne 4, Hovind Johansen 1, Riegelhuth 1.

SEDMERCI: Španjolska 7(7), Norveška 5(4)

ISKLJUČENJA: Španjolska 6, Norneška 5 puta s igračicom manje.

Rukometašice Španolske ostvorile su svoj cilj na 16. SP koje sutra završava u Zagrebu, jer su u odlučujućem susretu za peto mjesto pobijedili favoriziranu Norvešku i time osigurale nastup na Olimpijskim igrama u Ateni. Nornežanke, koje su još u Rijeci izgubile mogućnost borbe za medalju, ostale su i bez plasmana na OI u Ateni što je uz ispadanje svjetskih prvakinja Rusije jedno od najvećih iznenađenja ovog natjecanja. Španjolke su brzom i pokretljivom obranom potpuno onemogućile šut Norvežanki sa vanjskih pozicija, te iz brzih kontri postizale "lake" golove. Norvežanke su svu pozornost u obrani usmjerile k najefikasnijoj Španjolki Susanni Fraili, što je odlično koristila Monserrat Puche Diaz i s 10 golova bila najzaslužnija za pobjedu svoje ekipe.

Pročitajte više