NBA

Russell Westbrook prešao igricu. Ovo su prije njega napravili samo Wilt i - Westbrook

Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports/Guliver

STROJ za triple-doubleove Russell Westbrook sinoć je nadmašio samog sebe. U jednoj od najefikasnijih utakmica sezone njegovi su Washington Wizardsi svladali Indiana Pacerse 154:141, a Westbrook je postavio osobne rekorde u asistencijama i skokovima te ubilježio jedan od najrjeđih statističkih učinaka u povijesti.

Utakmicu je završio sa samo 14 koševa, ali i 21 skokom i 24 asistencije. Ovo je tek treća utakmica u povijesti u kojoj je jedan igrač imao 20 ili više skokova i asistencija, nakon što je to učinio Wilt Chamberlain u svojoj povijesnoj sezoni 1967./68., pa prije dvije godine upravo Westbrook, kad je u dresu Oklahoma Cityja zabio 20 uz 21 asistenciju i 20 skokova te izvedbu posvetio velikom prijatelju, reperu Nipseyu Hussleu, koji je ubijen nekoliko dana ranije.

Westbrook će četvrti put u karijeri završiti sezonu s triple-double prosjekom, čak i ako u preostalih sedam utakmica više ne postigne ni poen ni skok ni asistenciju. Prije njega to je uspjelo samo Oscaru Robertsonu 1961./62.

Ovo mu je bio 178. triple-double karijere, a dugo nedodirljivi Robertson karijeru je završio sa 181.

Protiv Indiane Westbrook je šutnuo samo osam puta, a neprirodno efikasnu utakmicu čak je 17 igrača završilo s dvoznamenkastim brojem koševa. Wizardse su predvodili Rui Hachimura s 27 i Bradley Beal s 26 poena, a Pacerse Caris LeVert s 33 i Domantas Sabonis s 32 koša, 19 skokova i devet dodavanja.

Nakon što su dobili samo 17 od prvih 49 utakmica, Wizardsi su slavili u 13 od sljedećih 16 i s omjerom 30-35 čvrsto drže posljednju poziciju za play-in s tendencijom daljnjeg napretka. Ispred njih su upravo Pacersi s 30-34.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više