OSIJEK - RIJEKA 2:0

Sad nitko neće pričati o grešci suca protiv Osijeka. Dinamo će im uzeti sve

Foto: Pixell/Marko Lukunić

OSIJEK je protiv Rijeke pobijedio 2:0 i izjednačio se s Dinamom na vrhu prve lige (Modri imaju utakmicu manje). Vodi se utrka za naslov prvaka Hrvatske, a za Index stručni komentar piše Goran Tomić koji je nedavno nakon godina stvaranja velikih rezultata i povijesti kluba napustio Lokomotivu. 

Ne priča se o suđenju, ali...

Jučer je Osijek zasluženo pobijedio Rijeku. Pobjeda nije mogla biti čišća. Osijek je izgledao kao momčad koja zna što želi utakmici i tako se postavio od prve minute. Srećom, pa napokon nakon derbija ne moramo pričati o suđenju niti će se povlačiti repovi. Iako, nisam siguran što bi bilo da je Arsenić povukao Miereza kod 0:0. U tom trenutku bilo je 2:0, Rijeka nije imala snage ni za kakav pokušaj preokreta i sad više nitko neće pričati o toj pogrešci suca. Tako sam ju ja vidio. 

Ovo je moj prvi dojam, ali kad malo dublje zagrebemo lako je primijetiti kako je Nenad Bjelica sjajno postavio utakmicu premda je morao igrati bez Petra Bočkaja. Znao je da mu je momčad u puno boljem fizičkom stanju od rivala i tako je složio sustav. Postavio je igru da na cijelom terenu ide direktno u protivnika, u sredini i bokovima "tri na tri" te da njegov igrač direktno napada igrača Rijeke. Tu je napravio ključnu prednost i da se Rijeka nije mogla nositi s agresijom Osijeka.

Najveće žrtve korona prvenstva 

Rijeka je baš kao i protiv Gorice pokušala igrati u niskom bloku i željela doći barem do boda. Kad se protivnik tako postavi, onda su prekidi važan detalj koji može presuditi pobjednika. Upravo se to dogodilo. Osijek je još jednom pokazao da sjajno igra iz prekida. Rijeka je primila gol i morala je tražiti plan B, a u ovim okolnostima Rožman ga jednostavno nema.

Rijeka je najveća žrtva korona-prvenstva i suludog rasporeda u HNL-u. Rožman je prije par dana izjavio da ih u mjesec dana čeka 10 jakih utakmica, a takav ritam teško bi mogle izdržati i puno jače i kadrom bogatije ekipe. Rijeka je, baš se vidi, došla do faze pucanja. Imaju sve više ozlijeđenih igrača i izgledaju totalno ispuhano i bezvoljno. Žao mi je, ali činjenica je da ovo ne izgleda dobro.

Mora se dogoditi čudo da Osijek bude prvak 

Osijek je uzeo sve ono što mu je Rijeka ponudila i nastavlja puhati za vratom Dinamu. Ipak, mislim da se mora dogoditi čudo da Dinamo ne bude prvak. U derbiju između Dinama i Osijeka vidjeli smo u prvih 45 minuta da ja ključna razlika između njih jako vidljiva. Modri jednostavno imaju puno više jakih i važnih utakmica u nogama, dok Osijek tek treba doći na taj nivo.

To ne znači da će se Bjelica predati. Dinamo će vjerojatno proći Krasnodar u Europi i čekaju ga barem još tri europske utakmice. Premda mislim da Zoran ima dovoljno jak kadar da može gurati na dva fronta, uvijek se može dogoditi jedan Šibenik koji izvede šok na Maksimiru. Dinamo više nema pravo na kiks, to je jasno i Mamiću.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više