ŠAH: DOBAR START NOVINARSKOG TANDEMA

U "Domu kralja Zvonimira" počeo je tradicionalni, jedanaesti po redu velemajstorski turnir na kojem sudjeluje 10 igrača iz Rusije, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske. Na prigodnoj svečanosti sudionike i goste pozdravili su župan splitskodalmatinski Kruno Peronja, gradonačelnik Solina Zvonimir Hrgović, admiral Vid Stipetić i sportski direktor ŠK ?MravinceDalmacijacement? Jozo Barač, a simboličkim povlačenjem prvog poteza natjecanje je otvorio direktor turnira Petar Bojić.

Turnir je visoke 9. kategorije s prosječnim rejtingom od 2.471 bodom, a norma za naslov velemajstora iznosi 6,5 bodova iz 9 partija. Najveći favoriti su ruski velemajstor Andrej Šarijazdanov i naš olimpijac Ognjen Cvitan, a najopasniji suparnici trebali bi im biti velemajstori Bojan Kurajica i Emir Dizdarević.

U prvom kolu novinari su očitali lekciju profesionalcima. Vlado Kovačević je kao crni svladao prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske Ivicu Armandu, a Dražen Čvorović je kao bijeli pobijedio Antu Šarića. Partije Brkić - Cvitan i Kovalevska - Šarijazdanov nakon zanimljive igre završene su podjelom boda. Partija Dizdarević - Kurajica je odgođena.

(Hina) zm

Pročitajte više