ŠAH - ZAVRŠEN VELEMAJSTORSKI TURNIR

Velemajstorski turnir šahistica "Krk ? zlatni otok Mediterana", što se igrao u hotelu Dražica, završen je zasluženom pobjedom mađarske velemajstorice Monike Grabics. L

U posljednjem kolu ona je mirno remizirala sa Slovakinjom Reginom Pokornom i sa 6,5 bodova podijelila prvo do treće mjesto s Pokornom i Njemicom Jessicom Nill. No, imala je najbolji uspjeh prema pobjednicama. Brzi remi viđen je i u partiji Šargač-Bažaj Bočkai, a u susretima Frančišković-Rožič i Repkova-Srebrnič primirje je sklopljeno tek nakon velike borbe. Krk najsretnija napušta Njemica Jessica Nill, koja je pobjedom nad Marom Jelicom ispunila visoku velemajstorsku normu. Veliki razlog za zadovoljstvo ima i 16-godišnja Riječanka Borka Frančišković, koja je prebacila normu za međunarodnu majstoricu čak za jedan bod. Razočarala je naša olimpijka Mara Jelica, koja je završila na posljednjem mjestu.

Rezultati 9. kola: Repkova-Srebrnič remi, Šargač-Bažaj Bočkai remi, Frančišković-Rožić remi, Jelica-Nill 0:1, Pokorna-Grabics remi.

Konačan poredak: Grabics, Nill i Pokorna po 6,5 bodova, Frančišković i Repkova 5,5, Bažaj-Bočkai 3,5 , Srebrnič i Šargač 3, Rožič i Jelica po 2,5 boda.

(Hina) xvkov ydl

Pročitajte više