Četiri gola za remi u Lavovu: Šahtar i Sevilla odigrali utakmicu za pamćenje

Foto: Hina

ŠAHTAR i Sevilla odigrali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Europa lige u Lavovu. Bila je to sjajna utakmica prepuna vrhunskih poteza, golova, preokreta i nogometnih uzbuđenja.
 
Gosti su poveli preko Vitola već u petoj minuti. Nakon toga, Šahtar je preuzeo igru i golovima Marlosa u 23. te Stepanenka u 36. minuti preokrenuo je meč.
 
U nastavku je Sevilla bila bolji rival, pogotovo u završnici susreta i nakon nekoliko propuštenih sjajnih prilika ipak izjednačuje golom Gameira iz penala u 82. minuti.
 
Sevilla zabila pa stala
 
Sevilla je puno bolje ušla u utakmicu i povela je već u petoj minuti. Bila je to sjajna akcija gostiju, koji su u tri poteza devastirali Šahtarovu obranu, a Vitolo je najprije ''lažnjakom slomio kičmu'' Rakitskom, da bi onda rutinski probio Pjatova.
 
Bio je to šok koji je očito bio potreban igračima domaćih da krenu igrati i nakon nekoliko opasnih napada izjednačili su u 23. minuti.
 
Tragičar kod prvog gola Rakitski izašao je visoko i u maniri vrhunskog veznjaka uočio je rupu u obrani Seville i sjajno je podvalio za hitrog Marlosa koji s lakoćom zabija za 1:1.
 
Do kraja poluvremena Sevilla je opasno visjela. Igrači iz Andaluzije nisu mogli iznijeti loptu na polovicu Šahtara i bilo je samo pitanje vremena kad će se slomiti i primiti još jedan gol.
 
Nakon kornera u 36. minuti i kratkog dodavanja, najbolji igrač Šahtara Marlos prošao je svog čuvara i sjajno je ubacio, a Stepanenko je loptu zakucao u mrežu za veliki preokret Šahtara.
 
 
U nastavku je igrala samo Sevilla
 
U nastavku igrala je samo jedna momčad, ona gostujuća. Redale su se prilike pred vratima Pjatova i nevjerojatno je što su napadači gostiju sve uspjeli promašiti.
 
U 75. minuti Kevin Gameiro je i zabio gol, no poništen mu je zbog navodnog zaleđa iako se u snimci lijepo vidjelo kako je zadnji igrač obrane Šahtara bio najbliži svom vrataru.
 
Međutim, strašan pritisak gostiju donio je izjednačenje devet minuta prije kraja kad je Ferreyra u svom kaznenom prostoru srušio Vitola i tako dao priliku gostima da s bijele točke izjednače. Kevin Gameiro je bio siguran, a gosti su stigli do 2:2 u Lavovu i sjajnog rezultata za uzvrat na svom terenu.
 
Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta jako dobro, dok je Eduardo ušao u igru u sudačkoj nadoknadi.
 

SASTAVI:
 
 

Pročitajte više