HNL

Sammir napustio Lokomotivu. Poznato u kojoj zemlji nastavlja karijeru

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SAMMIR (33) je otišao iz Lokomotive, potvrdio je klub s Kajzerice na društvenim mrežama.

"Jedan od najboljih igrača u povijesti HNL-a, Sammir, napustio je Lokomotivu. Lokomotiva i Sammir sporazumno su raskinuli ugovor. Sammir je dobio ponudu jednog brazilskog kluba, Lokomotiva i Sammir su gospodski riješili završne papire te Sammir nastavlja karijeru u Brazilu. Sammir je stigao u Lokomotivu u ljeto 2019. godine. Dao je veliki obol u Lokomotivi, njegov doprinos je nemjerljiv, ne samo na terenu, nego pri učenju i usmjeravanju mladih nogometaša, jer svaki igrač je uz Sammira bio bolji igrač. Ovim putem zahvaljujemo Sammiru na svemu što je dao Lokomotivi. Bila nam je čast imati takvog igrača i živuću legendu HNL-a u svojim redovima! Sretno Sammire u Brazilu", stoji u priopćenju kluba.

Jedan od najboljih igrača u povijesti HNL-a, Sammir, napustio je Lokomotivu. Lokomotiva i Sammir sporazumno su...

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Monday, March 1, 2021

Leko: Osobna odluka Sammira

Nakon godinu i pol dana suradnje od Lokomotive se oprašta i 33-godišnji Sammir. Nepoderivi Brazilac, koji je najbolje dane u karijeri odigrao u Dinamu, nazvao je jučer u klub i rekao da mu je dosta.

Ima problema s tetivama, nakon svakog napora predugo se oporavlja i više ne vidi smisao boravka u klubu. 

"Sammir je nazvao i rekao da se više ne vidi u našoj svlačionici. On je uvijek samostalno donio odluke u svojoj karijeri tako je i ovaj put. Možemo mu zahvaliti što je bio dio ekipe. Njegova odluka je koliko znam konačna, a isto je i s Jelavićem. Pomogao nam je, ali koljeno ga danima muči. Nitko nije utjecao na njih da donesu odluke o povlačenju", komentirao je kratko trener Lokomotive Jerko Leko.

Sammir je za Lokomotivu u godinu i pol dana odigrao 28 utakmica. Odlazi kao jedan od najtrofejnijih igrača Dinamove povijesti, s 15 osvojenih trofeja i nizom anegdota iz odnosa s Mamićima koje će se godinama prepričavati. Tek nedavno Sammir je počeo iznositi svoju stranu priče o karijeri tijekom koje je igrao za 12 klubova, ali vraćao se samo Dinamu. 

Grafika za Index Sport: SofaScore 

 

Pročitajte više