Samo jedan klub želi najskuplji promašaj Barce, a ni on ga ne smije kupiti

Foto: Epa

PRVU utakmicu nakon šokantnog ispadanja od Liverpoola u Ligi prvaka Barcelona je odigrala pred svojim navijačima protiv Getafea (2:0).

Bila je to posljednja ovosezonska utakmica Katalonaca na domaćem terenu i vjerojatno posljednja Philippea Coutinha na Camp Nouu.

Brazilac je prije godinu i pol stigao u Barcelonu kao najskuplji nogometaš u klupskoj povijesti, a protiv Getafea bio je na udaru navijača koji su mu zviždali pri svakom kontaktu s loptom.

Zvižduci Coutinhu, koji je označen kao najveći krivac za ispadanje i koji je ranije ove sezone imao sukobe s navijačima, počeli su još prije utakmice. Dvaput je spiker čitao njegovo ime, a veći dio stadiona zviždao je u tim trenucima. Zvižduka je bio pošteđen tek nakon što je napustio igru 20 minuta prije kraja.

Jasno je da su Brazilcu dani u Kataloniju odbrojani.

Coutinho bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj. Barcelona ga je spremna prodati za 100 milijuna eura, 35 milijuna manje nego što je plaćen Liverpoolu. Drugi i puno važniji razlog zbog kojeg se Barca želi riješiti jednog od najvećih promašaja u povijesti kluba je taj što joj je hitno potreban novac kako bi mogla podmiriti troškove od kupovine igrača za sljedeću sezonu.

Tri kapitalca koje Barcelona dovodi ovo ljeto koštat će je 265 milijuna eura. Kako bi namaknula to bogatstvo mora se riješiti nekoliko igrača.

Frenkie de Jong već je potpisao uz odštetu Ajaxu od 75 milijuna eura, Matthijs de Ligt dolazi iz istog kluba za 70 milijuna eura, dok Antoine Griezmann 1. srpnja potpisuje uz odštetu Atleticu koja se aktivira od toga dana i koja iznosi 120 milijuna eura. Osim tri igrača za koje se očekuje da godinama budu nositelji igre, zna se da Barcelona dovodi i zamjenskog lijevog bočnog kao i rezervnog golmana. 

Ali kako bi sve ovo financirala nije joj dovoljan kredit od 150 milijuna eura koji joj je odobren prije nekoliko mjeseci. Marca piše da je Oscar Grau, izvršni predsjednik kluba, zbog toga naložio prodaju nekoliko igrača.

Coutinho je prvi na udaru, bačen je na transfer-listu, ali Barca se našla u velikom problemu.

Kako tvrdi poslovično dobro obaviještena Cadena Ser, samo jedan klub je pokazao interes za dovođenje Coutinha, ali ga on zbog zabrane transfera ne može dovesti.

To je londonski Chelsea. Na Stamford Bridgeu Brazilca vide kao idealnu zamjenu za Edena Hazarda, koji je na korak od Reala, ali do tog će transfera teško doći.

FIFA je nedavno kaznila londonski klub zabranom dovođenja igrača u sljedeća dva prijelazna roka. To znači da u London do ljeta 2020. godine neće dolaziti pojačanja, iako se Chelsea još uvijek nada promjeni odluke.

Chelsea se žalio Sudu za sportsku arbitražu. Sad se čeka konačna odluka, a ako ona bude pozitivna, Coutinho će vjerojatno završiti na Stamford Bridgeu.

Odluka Arbitražnog suda o slučaju Chelsea bit će donesena u danima koji slijede.

Pročitajte više