"Samo tsunami može spriječiti održavanje Zlatnog medvjeda"

VRIJEDNI djelatnici Hrvatskog skijaškog saveza, ali i svi prijatelji hrvatskog skijanja, danonoćno rade na zagrebačkom Sljemenu kako bi sve bilo spremno za prvu utrku Svjetskog kupa održanu u Hrvatskoj.

Prema najavama organizatora, 20,000 tisuća posjetitelja u četvrtak na Sljemenu očekuje pravi spektakl uz puno popratnih događaja. Otac i trener Janice Kostelić, ujedno i čovjek koji je dobrim dijelom zaslužan za održavanje prve utrke Svjetskog kupa u Hrvatskoj, Ante Kostelić, smireno dočekuje četvrtak, te se nada da će Janica izdržati pritisak nastupa pred svojim navijačima.

"Da nije imala tako dugačku stanku zbog zdravstvenih problema, ovu bismo utrku tretirali kao svaku drugu jer bi joj nastup bio stvar rutine. Iskreno, za nju bi bilo puno bolje da nema sve te pompe oko utrke i svi ti popratni događaji mogu stvoriti određenu barijeru ali nadam se da neće." – izjavio je Gips u razgovoru za Sportske novosti.

Janica je, kao i obično, bila škrta na riječima, ali je o utrci na Crvenom spustu uspjela reći sve ono što je bitno.

"Bitno je da utrka bude prava, da ne bude ekscesa ni bilo kakvih problema." – kazala je Janica, pa dodala kako ne može obećati pobjedu, ali i kako će na svojoj stazi ipak biti u prednosti.

Reno Fleiss, otac hrvatske skijašice Nike Fleiss i jedan od ključnih ljudi u organizaciji Zlatnog medvjeda, u šali je ustvrdio je kako "samo tsunami može spriječiti održavanje utrke".

"Snijega ima toliko da ga možemo i izvoziti." – odgovorio je Reno Fleiss na novinarsko pitanje rade li snježni topovi ispravno, pa dodao: "Uspjeli smo napraviti dovoljno snijega za cijelu širinu staze tako da neće biti nikakvih preštekavanja, već ima dovoljno za obje vožnje."

Nika Fleiss novinarima je ispričala s kakvom nevjericom strane skijašice dočekuju vijesti o spektaklu koji se sprema na Sljemenu.

"Većina ne može vjerovati da se sprema takav spektakl, da će biti posebni koncerti, pa izvlačenje na glavnom gradskom trgu, da će pod policijskom pratnjom ići na Sljeme." – izjavila je Fleiss, pa dodala: "Mislim da se svi vesele, ali su i zbunjeni jer je to nešto sasvim drukčije od onoga što se inače događa u Svjetskom kupu, a posebno kad im kažemo da se očekuje 20,000 navijača na Sljemenu."

Pročitajte više