Samodopadni "odbjegli Poljaci": Klose Podolskog proglasio trenutno najboljim igračem svijeta

U PREDVEČERJE susreta protiv Hrvatske, u njemačkom taboru ne nedostaje samopouzdanja. Razumljivo, najviše nada polažu u svog dvostrukog strijelca protiv Poljske Lukasa Podolskog. Njegovi suigrači  smatraju kako bi on mogao riješiti i utakmicu protiv Hrvatske.

Kolega iz napada i sunarodnjak poljskih korijena, Miroslav Klose, jučer je otišao tako daleko i Podolskog proglasio boljim igračem od trenutačno najveće svjetske nogometne zvijezde Cristiana Ronalda. Iako je Klose priznao da je Portugalac iznimno opasan kad se govori o napadu, njemački napadač smatra da je Podolski puno kompletniji i vrjedniji igrač, jer igra i obranu.

"Ronaldo je vrlo važan u ofenzivnom dijelu. Njegova dodavanja gotovo nikada ne idu prema natrag. Ali ono što je Lukas napravio protiv Poljske vrijedi više, s obzirom da je on radio i prema natrag. Osim toga, bio je iznimno opasan prema naprijed i zabio je dva gola."

Ne znamo je li se šalio ili ne, ali je Klose na koncu hvalospjeva svog sunarodnjaka proglasio najboljim igračem na svijetu.

"Poldi je svojim igrama otišao toliko visoko da ga smatram trenutačno najboljim igračem na planetu. Možemo biti smo sretni što ga imamo u momčadi", zaključio je.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više