Sampaoli u dilemi: Protiv Hrvatske izvest će jedan od ova dva sastava

Foto: EPA

DOK ga ogorčena nacija kudi zbog remija i gubitka bodova protiv Islanda (1:1) u prvom grupnom kolu tekućeg Svjetskog prvenstva u Rusiji, argentinski izbornik Jorge Sampaoli pod paljbom kritika intenzivno promišlja o formaciji za predstojeću utakmicu protiv Hrvatske (21. lipnja).

>> Argentina - Island 1:1, Messi tragičar, islandski golman junak

>> Izbornik Argentine branio Messija nakon kiksa i najavio okršaj s Hrvatskom

>> Maradona: Ovo je sramota, Sampaoli se ne mora vraćati u Argentinu

Ne osvoji li bod(ove), Argentina riskira plasman u doigravanje u koje se od posljednjih osam izdanja svjetskih prvenstava kvalificirala u sedam navrata. 

U naočigled ključnom meču Jorge Sampaoli, na temelju otpisivanja Lucasa Biglije te Angela Di Marije i Eduarda Salvija, dvoji između dvije formacije.

"Hoće li zaigrati u sustavu 3-4-3 ili će se prikloniti još ofenzivnijoj strategiji?" pitaju se argentinski mediji.

Prema posljednjim informacijama, dvije su varijante kojima Jorge Sampaoli razmišlja napasti Hrvatsku.

U formaciji 3-4-3 obrambenu bi liniju čuvali Gabriel Mercado te Nicolas Otamendi i Nicolas Tagliafico. Vezu bi, s defenzivno orijentiranim Javierom Mascheranom, predvodili Marcos Acuna, Eduardo Salvio i Enzo Perez. Napadački trozubac činili bi Lionel Messi, Sergio Aguero i Cristian Pavon. 

Druga verzija, uvelike ofenzivnija, ali i riskantnija, temelji se na formaciji 3-3-3-1.

Gabriel Mercado, Nicolas Otamendi i Nicolas Tagliafico bili bi zaduženi za obrambenu vezu. Za tranziciju lopte između defenzive i ofenzive u veznom redu brinuli bi se Javier Mascherano, Marcos Acuna i Eduardo Salvio. Budući da je jedno napadačko mjesto viška zbog sužavanja vezne linije, poziciju krila zauzeo bi Maximiliano Meza kojem bi u ofenzivi još bili priključeni Sergio Aguero te Lionel Messi i Cristian Pavon. 

Do utakmice s Hrvatskom i konačne odluke Jorgea Sampaolija preostalo je sedamdesetak sati. 

Predstavljanje reprezentacija: Argentina

Predstavljanje reprezentacija: Hrvatska

Pročitajte više