Sampdoria pobijedila Sienu, ozlijedio se prvi golman Castelazzi

GOSTUJUĆI puni ulov (2:1) ostvarili su Hajdukovi suparnici na startu Serie A. Pobjedu je Sampdoriji donio Vincenzo Montella.

Sampdoria je povela u 34. minuti zgoditkom polušpice Beluccija. U 68. minuti Siena je izjednačila golom Corvie, a konačni rezultat je postavio novopridošli Montella pet minta prije kraja.

Četiri dana prije uzvrata 2. pretkola Kupa Uefa u Genovi, Hajduk i Sampdorija revanš dočekuju sa prvenstvenim pobjedama ostvarenim identičnim rezultatom.

Utakmica u Toskani je odigrana na neizdrživih 35 stupnjeva i uz ogromnu vlagu, ali je Sampdoria sa preko dvije tisuće navijača koji su je dopratili nadjačala domaćine i vremenske neprilike.

Mazzari je izveo očekivani sastav, a u špici je priliku dobio Caracciolo, dok je Montella priliku čekao s klupe, na kojoj nije bilo mjesta za Cassana.  Visoki napadač je već u 3. minuti mogao savladati Sieninog čuvara mreže Manningera, ali nije uspio iako je pucao dva puta.

Siena je također izvela papiranto napadački orijentiranu momčad: uz nekadašnjeg "doriana" Chiesu,  prijetili su Maccarone i Frick.

Sampdoria je povela u 34. minuti sjajnim golom Claudija Beluccija, koji je zatresao mrežu udarcem sa 20-ak metara. Nakon toga sve do polovice nastavka nije bilo uzbuđenja, za što opravdanje svakako djelomično leži i u teškim uvjetima za igru.

Logično je da su živost i pogotke donijele upravo svježe izmjene u napadu: u 64. minuti Corvia je kod domaćih zamijenio Fricka, a Caracciola je zamijenio povratnik Montella.

Odmah potom se ozlijedio Sampdorijin golman Castelazzi. Vjerojatno se radi o istegnuću mišića, a Mirante je svoj dolazak na gol "proslavio" primanjem zgoditka dvije minute poslije: De Ceglie je nabacio u kazneni prostor gostiju, a Corvia je glavom savladao Sampdorijinog drugog golmana.

Montella je odmah u nekoliko prilika donio vatru u Sienin kazneni prostor, ali je najbliže zgoditku bila Siena: Palombo je zaradio žuti karton kada je deset minuta prije kraja srušio Grimija koji je vodio kontru četvorice na dva Sampdorijina igrača.

Povratak Aereoplanina

Pet minuta prije kraja je joker Montella donio pobjedu gostima. Zgoditku je prethodio sjajan dupli pas sa Volpijem, a napadač je prihvatio loptu sa desne strane i neobranjivo poslao loptu pored nemoćnog Manningera.

Uslijedilo je čak pet minuta sudačke nadoknade i stalnih juriša Siene. Sampdoria se ipak uspjela obraniti, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje ispod tribine sa navijačima iz Genove.

Sampdoria je nastupila u sastavu:

Castelazzi (od 67. Mirante); Campagnaro, Sala, Lucchini (od 75. Bastrini) - Zenoni, Palombo, Volpi, Ziegler - Delvecchio, Belucci - Caracciolo (od 64. Montella)

Foto: V.G.

Pročitajte više