Sanda Mamić svladala Krajicek i plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa, Šprem ispala nakon velike borbe

HRVATSKA tenisačica Sanda Mamić plasirala se u drugo kolo Roland Garrosa. U prvom kolu pobijedila je Nizozemku Michaellu Krajicek 6:4, 6:3.

Sanda je rutinski iskoristila slabu formu i krizu u karijeri kroz koju prolazi Michaela Krajicek. Od prve lopte mlada je Zagrepčanka dala do znanja da ce ona voditi igru.

"Bilo je malo nervoze, ipak se nije lako vratiti tamo gdje sam već bila prije dvije godine", rekla nam je Sanda odmah nakon meča.

Prije tri godine Sanda je zapela u zadnjem kolu kvalifikacija, izgubila je tijesno u dva seta od Sanchez Lorenzo. Već naredne godine Sanda je u prvom kolu svladala Lisu Raymond  6:2 6:4 da bi u drugom izgubila od Jelene Dementijeve u ruletu tie breaka u prvog seta (8:6), a 6:2 u drugom setu.

U drugom  kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa  čeka je Talijanka Francesca Schiavone koja je lako sa 6:2 6:3 svladala Amerikanku Craybas.

Do sada nikada nisu igrale međusobno, a razlika u renkingu je 315 mjesta u korist Talijanke (Sanda 334., Schiavone 19.).No znajući Sandu taj podatak ce za nju imati samo statistički značaj.

Rybarikova bolja od Šprem

Karolina Šprem nije se uspjela plasirati u 2. kolo Roland Garrosa. Bolja od Varaždinke bila je Slovakinja Magdalena Rybarikova 7:6(3), 3:6, 8:6.

Hrvatska se tenisačica nakon gubitka prvog seta uspjela vratiti u meč i iako se činilo da će odnijeti konačnu pobjedu, na kraju je ipak poražena.

U trećem setu pri vodstvu 5:4 Šprem je propustila realizirati dvije meč lopte i na kraju je doživjela poraz u prvom međusobnom dvoboju protiv Rybarikove.

Obje tenisačice gubile su servis pet puta. Šprem je realizirala 5 od 12 break lopti, dok je Rybarikova realizirala 5 od 12. Na kraju susreta presudio je veći broj izravnih poena Rybarikove. Slovakinja je imala 24 izravna poena, za razliku od Šprem koja ih je imala 10.

Pročitajte više