ŠARIĆ JE ROOKIE GODINE Potvrdio je to i ovim podvigom

Foto: Getty Images/Guliver Image

DARIO ŠARIĆ je na utakmici protiv Oklahome uspio ono što ove sezone nije nijedan drugi novajlija.

U porazu njegovih Sixersa od Thundera 97:122, za 25 minuta u igri postigao je 12 koševa, uz po dva skoka, asistencije, jednu ukradenu loptu i čak tri blokade.
 
Šuterski je to bila loša Šarićeva partija, jer iz igre je gađao 4/14, dakle ispodprosječnih 28 posto, a nepogrešiv je bio tek iz slobodnih bacanja, 3/3. 

Ali, kao što smo istaknuli prije dva dana protiv Orlanda, ili još tri dana ranije kontra Dallasa, čak i kada odigra lošije ili "ništa posebno" u odnosu na visoke kriterije i fantastične partije s kojima nas je razmazio šibenski novajlija, uspijeva ući u povijest i sa skromnim učincima.
 
Podsjećamo, s 10 koševa protiv Mavsa postao je tek četvrti rookie u povijesti Philadelphije koji je u prvoj NBA sezoni zabio dvoznamenkasti broj koševa na 18 utakmica zaredom, da bi s 18 poena Magicu postao prvi novajlija nakon Allena Iversona koji je zabio dvoznamenkasti broj koševa na 20 utakmica zaredom.
Konačno, u posljednjem meču je okretanjem Sabonisa ispod koša i poentiranjem, produljio niz utakmica s postignutim dvoznamenkastim brojem koševa na čak 21, što je najdulje od svih rookieja ove sezone.

Pročitajte više