NBA LIGA

Šarićeva momčad i suci "pokrali" NBA prvake. Trener Warriorsa: "Nevjerojatno"

Foto: Getty Images / Guliver

MINNESOTA Timberwolvesi šokirali su NBA prvake pobjedom u posljednjoj sekundi produžetka, nakon što su nadoknadili velik zaostatak, a naposljetku pobijedili zahvaljujući vrlo dvojbenim odlukama sudaca na štetu Kevina Duranta.

Šumski vukovi slavili su 131:130, a pobjedu im je donijelo slobodno bacanje Karl-Anthonyja Townsa pola sekunde prije kraja.

Dario Šarić pružio je pristojnu partiju, iako je na parketu bio samo 23 minute, najmanje od svih startera Minnesote. Postigao je 10 poena uz šut 4-9 i uhvatio sedam skokova.

U prvom poluvremenu utakmica je išla u smjeru lagane pobjede prvaka, koji su vodili 19 razlike, no domaćini su se u trećoj četvrtini potpuno vratili serijom 32-13. U produžetku je čak Minnesota imala devet razlike,  a onda je Stephen Curry zabio tri trice u seriji 11-2 koja je opet izjednačila utakmicu.

Međutim, posljednja od te tri stigla je zbog prethodne sudačke odluke, koja je Warriorsima zapravo oduzela priliku za vodstvo. Kevin Durant pogodio je tricu uz prekršaj, pa bi uz dodatno bacanje donio prednost Golden Stateu, no suci su odlučili da je prekršaj napravljen prije šuta.

Nakon što je Curry zabio svoju 11. tricu na utakmici za poravnanje, Minnesoti je ostalo pola sekunde da pokuša napraviti čudo. Odlučili su se na dodavanja izravno iz auta na alley-oop za Townsa, ali Durant ga je ometao, a suci su označili prekršaj. KAT je pogodio prvo slobodno bacanje pa namjerno promašio drugo kako bi vrijeme isteklo i uskratio priliku Warriorsima za novi popravni.

Curry je u svojih 37 koševa ugradio 11 trica, Durant je zabio 23, Wolvese je predvodio Andrew Wiggins s 24 koša, a Towns je imao slabu šutersku večer (5-17), ali je pobjedničkim bacanjem dosegnuo 15 poena.

Minnesota neće u doigravanje, to je odavno jasno, pa joj ova pobjeda ne znači ni izbliza onoliko koliko bi značila Warriorsima, koji su sad ispustili prvo mjesto Zapada i dijele ga s Denverom na omjeru 51-24. Zato ni ne čudi to što su poslije utakmice bili bijesni na suce.

"Je li bio prekršaj Duranta? Mislite, kad je lopta išla tri metra iznad koša? Ne, nisam ga vidio. Ali prekršaj na Durantovoj trici prije toga jesam, gledao sam ponovljenu snimku i trebalo je priznati koš. Nevjerojatno", govorio je rezignirani trener Steve Kerr nakon utakmice.

Pročitajte više