SARRI NAPUŠTA NAPOLI? Prekinuo pregovore oko produljenja ugovora

Foto: EPA

PREGOVORI Napolijeva čelništva i šefa stručnog stožera Maurizija Sarrija (59) oko produljenja ugovora su prekinuti, javljaju talijanski mediji.
 
Calciomercato navodi kako se korijen neuspješnog dogovora ne krije u platnim primanjima - ponuđena četiri milijuna eura umjesto dosadašnjih milijun i četiristo tisuća eura godišnje - već u sumnjama Maurizija Sarrija kako se u klupsku momčad u budućnosti neće uložiti ozbiljnija financijska sredstva. 
 
Maurizio Sarri, percipiran kao klupski preporoditelj, inzistira da se sadašnja timska kralježnica nadogradi s dvojicom provjerenih i iskusnih igrača. Međutim, predsjednik Aurelio De Laurentiis skloniji je opciji da se proračunski novac preusmjeri u omladinsku akademiju i mlade igrače.
 
Sit neispunjenih obećanja, Maurizio Sarri spreman je već na koncu tekuće sezone napustiti napuljski klub. Čak i pod opcijom da se Napoli okruni trećim, odnosno prvim ligaškim trofejem nakon 1990. godine. Ugovorno je za Napoli vezan do 30. lipnja 2020. godine, no s klauzulom koja jamči nesmetani odlazak ako pojedini klub za njegovu slobodu plati osam milijuna eura.
 
Prema posljednjim informacijama, Monaco je spreman platiti odštetnu klauzulu te na godišnjoj razini Mauriziju Sarriju ponuditi šest milijuna eura. Također, Galatasaray te Chelsea i Paris Saint-Germain spominju se kao potencijalni klubovi talijanskog trenera koji Napolijevu trenersku dužnost obnaša od 11. lipnja 2015. godine.

Pročitajte više