LIGE PETICE

Sastanak je napustio kao trener Barcelone, a onda je otkaz dobio telefonom

Foto: EPA

GUARDIOLA i Iniesta bili su u pravu. Način na koji se Barcelona ponijela prema dojučerašnjem treneru Ernestu Valverdeu je sramotan i nedostojan kluba takve veličine. 

Pep je komentirao: "Žao mi je Ernesta, on ovo nije zaslužio. Kao barcelonistu me boli gledati kako se klub odnosi prema svom treneru."

Druga legenda Barcelone se slaže: "Klub se jako ružno ponio prema čovjeku koji je njegov i koji mu je u dvije sezone donio dva naslova prvaka Španjolske. Ne samo što nisu stali iza njega nego su dok je on još bio trener pregovarali s nizom drugih kandidata."

Jutro nakon što je Valverde otpušten, a njegovo mjesto preuzeo Quique Setien, katalonski i madridski mediji navode detalje kako je Barcelona prvi put nakon 2003. i Louisa Van Gaala dala otkaz treneru. 

Prenose otkriće Cadene SER, najslušanije radiopostaje u zemlji: Valverde je jučerašnji sastanak s Josepom Mariom Bartomeuom, predsjednikom Barcelone, napustio kao trener kluba, iako je bio uvjeren da će na njemu dobiti otkaz. Otišao je kući spremiti se za popodnevni trening, kada ga je u vrijeme ručka nazvao njegov agent i priopćio mu da su njemu, također telefonski, iz kluba priopćili da Valverde više nije trener."

Pročitajte više