Schumacher hrabri Vettela, a Massa tvrdi: Isti sam gad kao i prije nesreće

U PONEDJELJAK je Felipe Massa odradio svoje prve krugove u Ferrarijevom bolidu nakon nesreće iz kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske krajem srpnja ove godine.

Komadić koji se odvojio s bolida Jensona Buttona pogodio je tada brazilskog F1 pilota u kacigu, te ga onesvijestio što je dovelo do sudara Massinog bolida s zaštitnom ogradom, te potom i liječenja kojem je napokon došao kraj.

Premda se 28-godišnji Ferrarijev pilot neće natjecati sve do početka sljedeće sezone kada će mu partner biti Fernando Alonso, jasno je da to nije moglo umanjiti radost zbog sjedanja u omiljeno vozačko mjesto.

"Osjećao sam se kao da se ništa nije dogodilo, isti sam gad kao i prije. Sve je prošlo u najboljem redu, fizički se osjećam sjajno, kao da se nesreća 25. srpnja nije niti dogodila. Nikakvih problema niti sa vidnim poljem nisam osjećao i spreman sam ne samo za jednu, već za dvije uzastopne utrke",  kazao je sretni Brazilac.

"Iz predostrožnosti se neću nikamo žuriti, no uvjeravam vas da sam isti kao što sam bio i prije",  zaključio je.

Schumacher: Vettel još uvijek može do naslova

Sedmerostruki bivši svjetski prvak Michael Schumacher uputio je riječi ohrabrenja mladom sunarodnjaku, njemačkom vozaču Red Bullove momčadi Sebastianu Vettelu, pred posljednje dvije utrke u kalendaru Formule 1.

Ukupnim poretkom među vozačima trenutačno dominiraju dva Brawnova pilota. Jenson Button sakupio je 85 bodova, odnosno četrnaest više od Rubensa Barrichella koji, pak, na svome kontu ima dva više od Vettela.

Dvije utrke prije kraja Vettel još uvijek ima šanse, tvrdi najuspješniji F1 vozač svih vremena, premda pomalo nestvarno zvuči da bi Vettel trebao slaviti u obje, a primjerice Button u njima osvojiti maksimalno tri boda.

"Šansa postoji što je samo po sebi već veliki uspjeh. Uvjeren sam da će Vettel napraviti sve što je u njegovoj moći da zablista u nadolazećim utrkama", ohrabrio je Schumacher sunarodnjaka putem svoje web-stranice.

Prije dvije godine Kimi Räikkönen je postao svjetski prvak nakon što je u dvije utrke nadoknadio 17 bodova Lewisu Hamiltonu.

"Nije gotovo sve do samoga kraja i do tada se treba boriti. Ova je sezona izuzetno uzbudljiva i ja, kao i vjerojatno svi zaljubljenici u motosport, iščekujem što će se dogoditi u preostalim dvjema utrkama", zaključio je Schumacher.

Pročitajte više