Sedam godina nakon strašne nesreće: "Kubica je 100 posto spreman za povratak u F1"

Foto: Robert Kubica/Instagram, Getty Images/Guliver Image

ROBERT KUBICA spreman je odraditi cijeli trkaći vikend u aktualnom bolidu Formule 1, potvrdio je Williamsov tehnički direktor Paddy Lowe uoči očekivane potvrde njegova povratka u F1 2018.

Williams već neko vrijeme razmatra mogućnost da angažira Kubicu koji je u veljači 2011. doživio nesreću u reliju u kojoj je zadobio teške ozljede desne ruke, te je nakon toga napustio Formulu 1.

Nakon testova tri godine starog Williamsa FW36 na Silverstoneu i Hungaroringu, Kubica se okušao i u aktualnom FW40 u Abu Dhabiju. Nakon 100 krugova u jutarnjem dijelu prvoga dana testa Lowe nema sumnje da je Kubica sposoban odvoziti cijeli trkaći vikend u nikad bržim F1 bolidima.

"Da, nema problema po tom pitanju", rekao je Lowe.

"Robert je odradio sjajan posao. Bili smo vrlo sretni s brojem krugova i općenito s cijelom vožnjom. Njegove su povratne informacije vrlo dobre. On je vozač izuzetnog iskustva i znanja. Njegov je posao biti profesionalni vozač, a njegovo samopouzdanje se može osjetiti u garaži pa su svi sretni s Robertom", dodao je.


Robert Kubica je 2011. stradao u teškoj nesreći kao vozač relija, a posljedice se i danas vide na njegovoj lijevoj ruci. 

Lowe je istaknuo i oduševljenje Kubicinom voljom za povratkom u Formulu 1 nakon teške ozljede.

"Robert je vozač kojem smo se svi divili kad je vozio Formulu 1. On je sjajan primjer sjajnog karaktera koji je razmatrao povratak nakon teške nesreće koju je imao".


Što se Williamsove odluke oko vozačke postave tiče, Lowe nije htio previše otkriti.

"Nastavljamo raditi po tom pitanju. Koncentrirani smo na testiranje i zatim ćemo se regrupirati kako bismo donijeli odluku za sljedeću godinu", rekao je.

Osim Kubice, kandidati za drugo mjesto uz Strolla su i Paul di Resta, Daniil Kvyat i Sergey Sirotkin.

 

 

Pročitajte više