NOVAK ĐOKOVIĆ

Šef turnira u Marseilleu prozvao Federera i Nadala: Dečki, gdje ste vi?

Foto: EPA

JEAN-Francois Caujolle, direktor ATP turnira u Marseilleu, kritizirao je ponašanje prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Osim Đokovića, koronavirusom su se zarazili i njegovi treneri Goran Ivanišević i Marko Paniki te tenisači Borna Ćorić i Grigor Dimitrov. Sve je eskaliralo nakon Adria Toura u Zadru.

"Babilonska kula"

"Ovo me podsjeća na priču o Babilonskoj kuli u kojoj su se ljudi željeli uzdići poput bogova. Stvorio se dojam da je Đoković stavio samog sebe iznad prirodnih zakona", smatra Caujolle.

Za Đokovića kaže da sebe smatra nepotopljivim. Kao prilog tomu naveo je Đokovićeve teorije da se zagađena voda može snagom misli pretvoriti u čistu, svetu vodu.

"On ima mesijansku stranu. Za mene on graniči s guruom", dodao je Caujolle.

Poslao je poruku Federeru i Nadalu

Đoković je mnogima uzor. Caujolle smatra da je to problematično.

"Osobno ćete možda pomisliti da nema potrebe za cijepljenjem ili da se možete liječiti uzimanjem biljaka. Ali ako druge ljude uvjerite u to, odgovorni ste za zastupanje stavova koje možda ne biste trebali zastupati", dodao je šef ATP turnira iz serije 250 u Marseilleu.

Na pitanje je li Đoković još uvijek pravi izbor za predsjednika Vijeća igrača ATP-ja, Caujolle je rekao sljedeće:

"Volio bih čuti od Tsonge, Monfilsa, Federera i Nadala da kažu - previše je previše."

Pohvalio je Kyrgiosa

Osvrnuo se i na zločestog dečka svjetskog tenisa, Australca Nicka Kyrgiosa, koji je jedan od najžešćih kritičara Đokovića.

"Ne shvaćamo ga ozbiljno, ali je tijekom požara u Australiji i pandemije koronavirusa skupljao novac. Time pokazuje da ima puno ljudskosti u sebi", zaključio je Caujolle.

Pročitajte više