Šef Napolija o odlasku i izjavi Spallettija: Što sam mogao napraviti?

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Napolija Aurelio de Laurentis potvrdio je kako će trener Luciano Spalletti otići nakon sezone u kojoj je napuljski klub osvojio Serie A nakon 33 godine. "Spalletti je slobodan čovjek. Kada vam netko kaže da je dao sve od sebe i želi uzeti godinu odmora, ispravno je pustiti ga. Ugovor mu je vrijedio još godinu dana, ali želio je otići. Što sam mogao napraviti? Toliko nam je toga dao, zahvaljujem mu", rekao je De Laurentis, prenose talijanski mediji.

Napoli kolo prije kraja talijanskog prvenstva ima 87 bodova, čak 16 više od drugog Lazija. "Početkom lipnja 2022. bio sam na konferenciji za medije. Prodali smo nekoliko igrača koji su završili svoj ciklus u Napoliju, iako se neki s time nisu složili. Pitali su me što to radim, a ja sam rekao da bismo mogli osvojiti Serie A. Svi su bili iznenađeni, čak i Spalletti koji tad nije znao koga smo kupili", dodao je De Laurentis.

Južnokorejski stoper Kim Min-jae i gruzijska zvijezda Khvicha Kvaratskhelia stigli su uoči aktualne sezone, u lipnju prošle godine, dok je napadač Victor Osimhen kupljen 2020. Njih trojica bili su glavni napuljski igrači, a svi oni spominju se kao potencijalni odlasci. Spallettija bi pak mogli zamijeniti Luis Enrique, Thiago Motta, Vincenzo Italiano i Sergio Conceicao.

Pročitajte više