Šefovi Bayerna: Ne trebaju nam skupe zvijezde, nego mandžukići

Foto: Profimedia

BAYERN je krenuo u temeljitu rekonstrukciju momčadi, ali i vrha kluba nakon što je u netom završenoj sezoni jedva obranio naslov u Bundesligi, dok je u kupu i Ligi prvaka ispao prerano. Tageszeitung piše o sastanku novih glavnih operativaca kluba. Nakon što su smijenjeni izvršni predsjednik Oliver Kahn i sportski direktor Hasan Salihamidžić, vrh kluba sastao se kako bi raspravio kakve igrače Bayern treba u skorom prijelaznom roku.

"Bayern ne traži samo igrače koji će biti pojačanja što se tiče kvalitete nego i one koji će promijeniti mentalitet momčadi i kluba", piše TS i citira zaključke sa sastanka vrhuške Bayerna: "Ne moramo uvijek posezati za onima koji su na elitnoj polici u dućanu i trošiti stotine milijuna eura. Daleko je važnije da složimo funkcionalnu momčad. Na terenu nam trebaju šefovi i indijanci. Nama treba Mario Mandžukić. On je primjer jer je bio nevjerojatno važan igrač zato što je za momčad radio kao luđak."

Bayern je Mandžukića kupio u ljeto 2012. od Wolfsburga za 13 milijuna eura. Za dvije sezone u Bayernu je u 88 utakmica postigao 48 i namjestio 14 golova. Bio je ključni igrač prilikom osvajanje dvije njemačke duple krune te po jedne Lige prvaka i klupskog SP-a. Navijači su ga obožavali zbog borbenosti, a iz Bayerna je otišao jer se nije vidio u sustavu Pepa Guardiole.

Pročitajte više